Societat

RIPOLL

L’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa del Casal Popular La Metxa

El Casal Popular La Metxa denuncia que l’Ajuntament de Ripoll li ha denegat el permís per organitzar la Festa Major Alternativa, que havia de tenir lloc demà i divendres, coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Eudald. Segons la resposta rebuda per l’entitat, que reprodueix parcialment en un comunicat penjat a la xarxa social X, el consistori li denega aquesta petició perquè “totes les activitats que es duen a terme durant la Festa Major estan organitzades i coordinades en la programació de la Comissió de Festes de Ripoll, i per tant, totes aquelles activitats que no hagin passat el vistiplau de l’esmentada Comissió no poden realitzar-se”.

“No sabem si el que no els agrada és que siguem un espai autogestionat, un espai crític, un espai anticapitalista, un espai antifeixista, un espai feminista. O potser, el que no els agrada a Aliança Catalana és ningú que no pensi com ells”, assenyala La Metxa en el mateix comunicat.

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha explicat a aquest diari que l'organitzador de la Festa Major a Ripoll és la Comissió de Festes: "És qui té potestat per organitzar tot el que es fa al centre durant la Festa Major i, per tant, tota activitat que no passi per ella no és autoritzada". A més, Orriols assegura que els concerts de La Metxa són incompatibles amb altres concerts organitzats al Barri Vell: "Per un tema de so és evident que, en places tan properes, no es poden autoritzar tants concerts perquè uns es xafarien amb els altres. Per tant, es decideix denegar aquest permís". L'alcaldessa també assegura que La Metxa no "ha tingut en compte" la Comissió de Festes ni s'hi ha volgut coordinar per poder fer la festa alternativa. "Si haguessin tingut en compte la Comissió i haguessin fet les coses ben fetes, probablement els ho hauríem autoritzat, però com que han prescindit de la Comissió de Festes, se'ls ha hagut de denegar [el permís]". L'antiga Comissió de Festes va plegar en bloc com a mostra de rebuig al govern d'extrema dreta.

L’entitat manifesta que malgrat la prohibició i “contra la censura”, tirarà endavant  igualment els actes de la Festa Major Alternativa, i per això convida tothom a omplir “el carrer Pare Francesc Colí dijous i divendres”. Les activitats de La Metxa començaran demà dijous, a les 8 del vespre, amb música i sopar de pinxos. Divendres hi haurà obertura de portes a les 7 del vespre. Tot seguit, tindrà lloc un sopar popular (20.30 h), concert d’El Nota (23 h) i música i ballaruques (1 h). Orriols assegura que el consistori actuarà "contra tota activitat no autoritzada".

El comunicat de La Metxa acaba recordant que l’Ajuntament de Ripoll primer “va censurar” el cartell guanyador de la Festa Major de Ripoll i ara "prohibeix" la Festa Major Alternativa. “Demà, què faran? El feixisme fa això. Ens hi han de trobar de cara”, denuncia l’entitat. De fet, el mateix cartell de la Festa Major Alternativa inclou la imatge censurada de la nena amb el mocador al cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou