Societat

Territori ordena a La Ballena Alegre enderrocar 4 piscines i retirar 89 bungalows

La resolució està suspesa mentre no es resolgui els recursos de reposició presentats i, des del càmping no es descarta optar per la via contencioso-administrativa

El Departament de Territori ha ordenat la retirada de 89 bungalous i 4 piscines construïts sense llicència al càmping La Ballena Alegre situat a primera línia de mar a la badia de Roses a Sant Pere Pescador, en zona protegida per diversa normativa mediambiental. La resolució conclou també “la reposició dels terrenys al seu estat inicial, així com el cessament dels usos il·legals per tractar-se d’unes obres i usos no emparades en cap títol administratiu habilitant i manifestament il·legalitzables ”. També informa als propietaris que disposen d’un mes, a partir de la notificació.

Segons informa l’Acn, dins el termini de 30 dies que se’ls van concedir per executar l’enderroc (a comptar des del 22 de febrer), es van presentar fins a cinc recursos de reposició sol·licitant la suspensió de l’executivitat de la resolució signada per la consellera de Territori, Ester Capella. Ara, la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura (DGOTUA) està treballant en la resolució dels recursos i mesures cautelars de suspensió. Per tant, mentrestant la resolució “queda suspesa” i no és executiva.

Per la seva banda, l’Ajuntament defensa que va actuar correctament en la concessió dels espais que tenen llicència; però admet que n’hi ha que es van aixecar sense permís.

“Consideràvem que tot era correcte”, assegura l’alcalde, Agustí Badosa, en declaracions fetes a l’Acn. En aquest sentit, diu que abans de la llei de costes, s’havien de respectar els 20 metres de la costa i, posteriorment, es van establir els 100 metres. “Això també està en discussió”, afegeix.

Amb tot, però, admet que hi ha construccions que es van aixecar sense permís. “Serien un màxim de 40, que en el seu moment ens van sol·licitar llicència i se’ls van fer uns requeriments que no van respondre. Per tant, estarien en una mena de llimb”, afegeix Badosa.

Actualment, gran part del càmping -que compta amb un total de 324 construccions i diverses piscines- es troba en terrenys no urbanitzables. Tot i això, abans de l’entrada en vigor dels diferents plans urbanístics com els plans directors del sistema costaner (PDUSC) i el Pla Director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí, ho havia estat. Gran part del complex, a més, es troba en zona de servitud de protecció del domini públic marítimo terrestre.

El càmping, “des de la legalitat”

Des del càmping, asseguren en un comunicat que sempre han actuat “des de la legalitat”, que estan en període d’al·legacions per la via administrativa i que no descarten “la via del contenciós administratiu”.

“El càmping la Ballena Alegre és un model de bones pràctiques, un referent de turisme sostenible, molt respectuós i implicat en el seu entorn, fets pels qual ha estat reconegut amb nombrosos premis nacionals i internacionals”, remarquen.

També al jutjat

En paral·lel, hi ha una via judicial oberta -arran de la denúncia a Fiscalia de Medi Ambient de l’empresari, Víctor Latorre- per part d’un jutjat de Figueres. Segons fonts de Territori, això fa que el procediment sancionador per infracció urbanística “molt greu” es trobi en “suspens per una qüestió de prejudicialitat penal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona 2024 ja té el 80% de l’espai expositiu reservat

Barcelona
societat

L’adjudicació del nou contracte de neteja per 7,9 milions passa avui per ple

salt

Noves escales i voreres a quatre urbanitzacions

Rubí
SOCIETAT

Danys a cultius de fruita al Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià a causa d’una pedregada

Arbeca

Precinten i tapien l’accés a més de 200 garatges per evitar ocupacions delictives

banyoles
societat

Barcelona destina 14 milions al Fons d’Infància

Barcelona

Crítiques a l’Estat per a un projecte aparcat de l’N-II que ha fet gastar “temps i diners”

sant julià de ramis / sarrià de ter
SOCIETAT

La cooperativa de l’Aldea vol prorrogar tres anys el retorn dels fons entrampats

L’Aldea
economia

Lola Casademunt premiada per la seva expansió internacional

granollers