Societat

ROSES

L’Àrea de Turisme promou l’estalvi d’aigua en els allotjaments turístics

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha començat a distribuir a hotels i càmpings uns kits amb material per sensibilitzar sobre la sequera que viu part de l’Empordà, on es manté la fase 2 d’Emergència. L’objectiu és conscienciar els visitants de la necessitat de limitar al màxim el consum d’aigua i fer-ne un ús responsable.

Des de l’entrada del municipi en fase d’emergència, l’Ajuntament va requerir als grans consumidors l’elaboració de plans d’estalvi d’aigua, en els quals cada establiment detalla les mesures que aplica per minimitzar el consum d’aigua en les seves activitats. Turisme de Roses, amb l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, va mantenir també una reunió amb els hotelers per establir vies de col·laboració, fruit de la qual va sorgir la iniciativa d’elaborar material informatiu per conscienciar els visitants des dels mateixos establiments d’allotjament.

Turisme de Roses ha adaptat el material de la campanya ‘Together for Water’, de l’Agència Catalana de l’Aigua, i ha posat a disposició d’hotels i càmpings material consistent en un tríptic i un penjador de bany que la persona allotjada rebrà a partir a l’arribada.

El tríptic informa en diferents idiomes sobre la conveniència de fer dutxes enlloc de banyeres, no deixar l’aixeta oberta sense necessitat, no fer servir el vàter com a paperera, o sol·licitar canvi de tovalloles només quan sigui necessari. Per la seva banda, el penjador de porta de bany, consciencia gràficament sobre la necessitat d’estalviar aigua, mostrant una banyera (consum de 300 litres d’aigua) i una dutxa (50 litres). Tant el tríptic com el penjador disposen també d’un codi QR que permet ampliar informació sobre l’estat de sequera.

En total, es distribuiran 10.000 penjadors i 18.000 tríptics. Les visites als establiments per a la distribució del material s’aprofiten també per informar als responsables hotelers sobre les actuacions que l’Ajuntament duu a terme per avançar cap a una destinació turísticament sostenible i cap a l’obtenció del certificat Biosphere, així com del procediment per a l’acreditació dels establiments que aposten per la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI