Societat

FIGUERES

Nova campanya per trobar pisos per a dones víctimes de violència masclista

La fundació SER.GI impulsa la iniciativa ’Tens un pis? Omple’l de vida’

La fundació SERGI ha engegat una nova campanya per captar pisos per a dones que han patit violència masclista. La iniciativa ’Tens un pis buit? Omple’l de Vida’ se centra en Figueres i rodalies i busca aconseguir almenys dos habitatges per a dones de la comarca que “busquen un lloc segur per reconstruir les seves vides”, segons recull l’Acn. L’entitat ja va impulsar una altra campanya d’aquestes característiques el 2022, també a Figueres, on es demanaven dos pisos i en van aconseguir cinc. Actualment, SER.GI acompanya a 17 dones supervivents a la violència masclista que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden disposar d’un habitatge i d’un acompanyament per refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles.

Amb el projecte ’Dones Supervivents’, que es va iniciar el 2016, SERGI ha incorporat 17 pisos actius per acollir-hi 17 dones supervivents de violència masclista i els seus fills i filles. D’aquests, nou pisos són a Figueres, tres a Girona i cinc a Salt.

La campanya fa una crida a les persones propietàries particulars que disposin d’algun pis buit a Figueres o a poblacions properes, a posar-lo a lloguer social de manera temporal de la mà de la fundació.

El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes i contribuirà a fer que dones que han patit violència masclista puguin refer les seves vides. Entre ells, tenir el cobrament del lloguer mensual “garantit”; una assegurança gratuïta durant tota la vigència del contracte; les gestions administratives gratuïtes; els tràmits per sol·licitar el Certificat d’Eficiència Energètica i la cèdula d’habitabilitat; bonificacions en l’IBI; un seguiment periòdic al domicili o el retorn del pis en el mateix estat de conservació.

Amb l’objectiu de conscienciar i donar visibilitat a aquesta problemàtica, SERGI realitzarà una enganxada de cartells a Figueres i altres accions a les xarxes socials.

La fundació SERGI gestiona actualment 140 pisos: 128 procedents de particulars, vuit de titularitat municipal i quatre de propis. Tots ells destinats a lloguer social i 17 dels quals destinats al programa ’Dones Supervivents’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels
Medi ambient

Ecologistes denunciaran el Grup Griñó i la Generalitat per “traficar” amb residus

Lleida

Demanen un nou penal a Girona per a casos de violència sobre la dona

girona
societat

Crema un autobús a la Gran Via, no fa ferits però aixeca una gran fumerada

barcelona