Societat

societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

El plenari aprova reduir els actius de l’empresa pública per disposar de capital social per a la nova societat que es vol fer abans d’acabar l’any

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els tràmits administratius per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí abans d’acabar l’any. El plenari ha aprovat aquest divendres reduir els actius de l’actual empresa pública, perquè el consistori disposi de capital social per a la nova societat. Concretament, i segons ha detallat la regidora Montserrat Flores, Reus Serveis Municipals ha cedit el tanatori a l’Ajuntament, perquè aquest pugui adscriure l’edifici a la nova societat, anomenada FuneCamp S.A., una vegada aquesta estigui constituïda. Paral·lelament, durant el ple, una trentena de treballadors de Reus Net ha irromput a la sala en contra de la congelació dels salaris i han provocat la suspensió temporal de la sessió.

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació ha afegit que els quatre ajuntaments implicats “no cediran els tanatoris a FuneCamp, sinó que els adscriuran, de manera que cada consistori continuarà sent el titular”. Per aquest motiu, era necessari que la titularitat de l’edifici reusenc passés de ser de l’empresa pública al consistori. “Avui Reus ha fet un tràmit que la resta d’Ajuntaments no han de fer, ja que no tenen cap empresa pública que fos la titular del tanatori. Sempre ha estat el consistori”, ha detallat Flores.

Tanmateix, Flores ha anunciat que durant la junta general de Reus Serveis Municipals d’aquest divendres també s’ha aprovat que es destinin 912.000 euros a la futura funerària. “La memòria va determinar que el capital de FuneCamp serà d’1,2 MEUR i que aquests diners s’havien d’aportar proporcionalment entre els quatre ajuntaments en proporció a les accions que té cadascú”, ha explicat Flores, qui ha afegit que Reus havia d’aportar el 76% del total, és a dir, 912.000 euros.

Una partida que, segons ha celebrat Flores, “surt del fruit de la bona gestió que Reus Serveis Municipal ha fet durant tot aquest temps” i que “anava destinat a fer millores en el servei, com serà FuneCamp”.

Fonts municipals han afirmat que durant els pròxims mesos es portarà a terme la creació efectiva de la nova societat amb les aportacions dels quatre municipis. La previsió és que tots els plenaris l’aprovin inicialment abans de l’estiu i quedi aprovada definitivament durant la tardor. D’aquesta manera, el nou ens supramunicipal podria iniciar la seva activitat als quatre municipis a finals d’any.

Millores al barri del Carme

D’altra banda, el plenari també ha aprovat iniciar la tramitació d’una nova modificació urbanística que doni continuïtat al procés de regeneració urbana del barri del Carme. Segons la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, “l’acord ha de culminar amb la millora de la connectivitat del barri del Carme, la creació d’una nova plaça i la construcció d’habitatge de protecció pública” que se suma “a la modificació urbanística en marxa fruit del conveni signat entre l’Ajuntament, l’Incasòl i el CatSalut, per fer realitat el projecte de regeneració urbana, dotació d’habitatge protegit i construcció d’un aparcament públic i d’un Centre d’Atenció Primària al barri”.

Suspensió temporal del ple

El plenari d’aquest divendres també ha estat marcat per les protestes de la plantilla de Reus Net. Una trentena de treballadors ha irromput el ple “en diverses ocasions” amb pancartes i xiulets per protestar en contra de la congelació dels salaris. Davant la negativa dels manifestants de marxar, l’alcaldessa Sandra Guaita ha decidit suspendre temporalment la sessió.

Durant aquest període de temps, representants del comitè d’empresa s’han reunit amb el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, qui els ha traslladat que des del consistori estan “donant compliment a la revisió de preus”, on es preveu un increment del pressupost i on es contempla, entre altres, l’increment de les retribucions dels treballadors. A partir d’aquí, i segons ha subratllat Marcos, des de l’Ajuntament l’únic que pot fer és “instar perquè treballadors i empresa parlin i es posin d’acord en la redacció del conveni”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia