Societat

Societat

El comerç serà l’element central de la Festa Modernista de Reus

La segona edició se celebrarà entre el 27 i el 29 de setembre

Incorpora nous espais com la plaça Prim i els carrers Monterols i Llovera

Reus conserva botigues centenaris que són una prova de la bona salut comercial de la ciutat l’any 1900. La recreació històrica de la segona edició de la Festa Modernista, que se celebrarà entre el 27 i el 29 de setembre, posarà el focus en el comerç i, per tant, fomentarà la implicació de més entitats relacionades amb el sector serveis. “Volem avançar en la capitalitat de Reus com a ciutat modernista a nivell català, estatal i internacional”, ha afirmat aquest dilluns a l’ACN la regidora Noemí Llauradó, qui ha reconegut que per aconseguir-ho són necessaris “esdeveniments de gran impacte” que ajudin a atraure visitants com és la ‘Reus 1900’. En aquesta línia, a l’edició d’aquest any es vol potenciar la festa modernista amb més activitats, nous espais i l’obertura de patrimoni que durant l’any està tancat al públic. A més, es convidarà la ciutat de Terrassa amb la voluntat “d’establir vincles amb altres municipis modernistes”.

Pel que fa les novetats, el certamen no només tindrà lloc a la plaça del Mercadal, com l’any passat, sinó que s’ampliarà cap als carrers Monterols, Llovera, a la plaça Prim, al carrer Sant Joan, a la placeta del Doctor Sabaté, així com a La Palma. L’Ajuntament i la Casa Navàs continuen, però, treballant en la programació i, per tant, ara per ara es desconeix el nombre d’activitats i les entitats que hi participaran. L’any passat, la festa que es va celebrar a l’abril va rebre més de 10.000 visitants, va oferir una trenta d’activats i hi van participar una cinquantena d’entitats i empreses. Des del consistori, s’ha fet una crida a implicar-se en una celebració. En aquesta línia s’ha creat un protocol de vestuari, que espot consulta a través de la pàgina web Reus 1900 i s’han organitzat dos tallers de la modista especialitzada en vestuari modernista, Ana de la Cruz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia