Societat

tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

La víctima relata l’horror que està vivint en un text fet públic pel seu pare

Els advocats de l’Àfrica, una jove de 22 anys que en fa tres va perdre un ull per un impacte d’un projectil de foam disparat per un mosso d’esquadra, han portat el cas a l’Audiència de Barcelona després que el jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, dirigit per Joaquin Aguirre, dictés l’arxiu de les actuacions.

Sònia Olivella, una de les lletrades del cas, considera que en l’arxiu el jutge “fa una valoració política dels fets” que no correspon, fet pel qual l’ha definida com “no ajustada a dret”. Segons la lletrada, el pronunciament del jutge instructor és “precipitat i injust” i fa una valoració que pertoca a la fase de vista oral.

Per aquests motius, l’acusació particular i pública del cas, de l’Àfrica, a través del col·lectiu Iridia, han presentat recurs a l’Audiència de Barcelona per aconseguir que el cas torni a instrucció i es dicti obertura de judici oral. Olivella entén que hi ha prou indicis per portar a judici els dos escopeters i el comandament que van intervenir en els fets.

La lesió d’Àfrica es va produir fa tres anys, quan només en tenia 19, en el transcurs d’una manifestació contra l’empresonament de Pablo Hassel. La noia va rebre un impacte de foam a l’ull dret, fet pel qual va haver de passar mesos al llit medicant-se.

En un escrit de la noia que avui ha llegit el seu pare a l’exterior de la Ciutat de la Justícia, l’Àfrica explica que ha desenvolupat estrès post traumàtic amb pànic a assistir a noves manifestacions i un rebuig a la imatge del seu rostre que ha quedat desfigurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia