Societat

societat

Impulsen la creació d’un obrador compartit de formatgeria a la Conca de Barberà

Concactiva confia que les obres s’enllesteixin a finals d’any a Montblanc

Concactiva impulsa la creació d’un obrador compartit de formatgeria i productes làctics a la Conca de Barberà. L’entitat creada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà confia que les obres s’enllesteixin a finals d’any i l’espai pugui obrir-se al públic a principis del vinent,, El projecte, però, està pendent de licitació. El tècnic Carles Herèdia explica a l’ACN que la iniciativa s’emmarca dins una estratègia compartida amb el curs d’iniciació de ramaderia extensiva iniciat el 13 de maig. En concret, es busca que els futurs pastors “es formin i puguin elaborar els seus productes, sense haver de fer una gran inversió”. Es preveu que el nou equipament s’ubiqui a Montblanc. Concactiva ja disposa de vivers destinats a la producció de vi, cava, cervesa i oli, així com l’Espai Cuina, on se situarà el nou equipament. “Tenim experiència en el sector vitivinícola amb el viver de celleristes que va ser pioner a l’Estat, i també amb cervesa artesana amb un obrador compartit, perquè les persones interessades pugui fer-ho en unes instal·lacions públiques sense haver de fer una inversió inicial”, afirma el tècnic.

El nou espai respon, segons Herèdia, a una voluntat de “donar facilitats a un sector que està castigat”. En aquesta línia, apunta que “si redueixes intermediaris i et fas tu mateix els teus productes de qualitat, no només donés suport al territori, sinó que fas que sigui més viable econòmicament aquesta activitat”. Segons Herèdia, “hi ha gent que vol dedicar-s’hi, però li falta aquest suport econòmic, que és molt important”.

Tot i que encara no s’ha fet molta difusió sobre el projecte, ja hi ha persones interessades. Durant l’última sessió del curs d’iniciació de ramaderia extensiva, que tindrà lloc aquest dimecres, els tècnics de Concactiva informaran els alumnes de la creació d’aquest nou espai, mentre aprenen a elaborar productes làctics de la mà d’una formatgeria de les Muntanyes de Prades. “A part d’impulsar formacions, s’han de crear espais que permetin als petits productors elaborar els seus productes perquè que sigui més viable econòmicament”, comenta el tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Més d’un centenar de treballadors i reforç de maquinària per netejar les platges metropolitanes després de Sant Joan

Barcelona
Educació

Més de tres-cents alumnes d’ESO fan una estada a la UAB

Cerdanyola del Vallès

Més de 100 pacients d’ELA atesos a la unitat específica del Trueta en 5 anys

GIRONA
consum

L’Estat suprimeix l’IVA de l’oli d’oliva a partir del juliol

barcelona

Rehabilitaran l’edifici Rhodes per fer-hi pisos de lloguer assequible

FIGUERES
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona