Societat

societat

Uns ocupes fan estada a la futura residència d’artistes a Salt

L’Ajuntament ha recuperat i protegit tres habitatges de la finca, però admet que n’hi ha dos amb persones desconegudes

La família de l’artista Marta Font va llegar la finca al consistori el 2012

Uns ocupes s’han establert en dos dels cinc habitatges de l’antiga casa de l’artista Marta Font, a la plaça Verdaguer de Salt (coneguda popularment com a plaça dels peixos). L’Ajuntament saltenc reconeix que ha recuperat i protegit tres dels cinc habitatges de la finca, però que n’hi ha dos d’ocupats amb persones desconegudes.

L’equip de govern, d’ERC i Junts, ha actuat després d’haver conegut que hi va haver “un intent d’ocupació de l’antic habitatge de l’artista Marta Font”. La Policia va haver d’intervenir, indiquen fonts de l’Ajuntament, que està a punt d’iniciar obres en la planta superior per convertir-lo en un espai ampli i residència per a artistes del Centre d’Arts Escèniques El Canal.

Procés judicial

El consistori ha iniciat el procés judicial per “disposar de nou de tota la propietat” i poder executar les obres, que costaran 174.240 euros i que han estat adjudicades a Forjados y Estructuras de Hormigón One SL.

A finals de gener, el consistori va informar que la inversió serviria per “unir els dos pisos de la planta superior” i convertir-lo en un “ampli habitatge de 132,58 m² amb capacitat per allotjar una desena d’artistes”. Més endavant s’havia de fer el primer pis de la casa.

Font, premi Tres de Març i voluntat clara

Marta Font i Soler-Matas (1938-2012) va ser una artista i una artesana que va decidir llegar la seva casa a l’Ajuntament amb la voluntat clara que tingués “un ús cultural”. Font va rebre el premi Tres de Març de Salt l’any 1995 per haver ensenyat tantes coses des de pintura de guix, vitralls o fundes de llibres a tants saltencs, recorda un escrit de l’Arxiu Municipal de Salt en el seu web .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia