Societat

tercer sector

Càritas Lleida, Solsona i Urgell atén un 11% més de persones

Els beneficiaris de l’entitat social de l’Església van ser 18.173 persones

El 2023 va destinar uns 7,9 milions d’euros a l’atenció dels més necessitats

L’acció social de les Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona i Urgell durant el 2023 va beneficiar un total de 18.173 persones, un 11% més que l’any 2022. Així mateix, Càritas va destinar 7,9 milions d’euros per atendre les persones que van acostar-se a l’entitat durant l’any passat, la qual cosa suposa un increment també de l’11%, segons recull la memòria anual presentada aquest dijous a la capital del Segrià. Així mateix, es detalla que les ajudes econòmiques directes es van incrementar en un 7%, arribant als 754.525 euros, entre els anys 2022 i 2023. A banda d’això, es van destinar més de 4 milions per afavorir l’ocupació laboral. Des de l’esclat de la pandèmia, Càritas ha atès un 17% més de persones i té un 12% més de beneficiaris.

En els darrers tres anys, les tres Càritas han dedicat un 27,8% més de recursos econòmics als diferents programes d’atenció social, superant durant el 2023 els tres milions i mig d’euros. Les tres diocesanes van suportar un notable augment en el nombre de beneficiaris, tot i que la xifra en cadascun dels programes d’atenció s’ha estabilitzat a excepció de les persones sense llar, la gent gran i l’educació amb un petit increment.

Això podria indicar que les persones no repeteixen entre els programes, fet que suggereix una diversificació i especialització en l’atenció proporcionada. Aquesta dada és important perquè mostra que les necessitats estan sent abordades amb més precisió i adaptació a les circumstàncies individuals.

Més ajuda per persona

L’ajuda econòmica per persona també s’ha incrementat dels 193 euros (l’any 2020) als 211 (2023), fet que posa de manifest una major precarietat en les llars. Pel que fa a les ajudes econòmiques directes es van incrementar en un 7%.

En el cas de les famílies amb rendes més baixes, el 70% dels seus ingressos es concentren en pagar les despeses més bàsiques, fet que suposa un empitjorament de la seva capacitat i un increment en les desigualtats entre totes les llars, segons apunta Càritas.

Càritas va destinar 4 milions i mig d’euros destinats a les diferents empreses d’inserció, CET i fundacions. Des del 2020, l’entitat ha incrementat els recursos econòmics a l’empresa d’inserció en un 84%, fins a arribar als gairebé 3 milions i mig d’euros aquest 2023. En la mateixa línia, durant aquest temps s’han fet un total de 100 contractes d’inserció, la qual cosa suposa un increment del 131% respecte al període d’abans de la pandèmia de la Covid-19.

Amb tot, des de Càritas fan una crida a les administracions i als grups polítics que formaran el nou Govern i els reclamen més implicació i més compromís envers les persones necessitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot