Societat

societat

Badalona declara nul·les les ajudes als afectats de l’esfondrament del carrer Granada

El ple també ha tombat l’emergència de les famílies desnonades del bloc ocupat del barri de Sant Roc

L’Ajuntament de Badalona ha declarat nul·la la contractació, per via d’emergència, de l’allotjament provisional dels afectats per l’esfondrament del carrer Granada, el 2022, i de les famílies que havien ocupat un bloc a Sant Roc i que van ser desnonades el 2021. L’ajuda es va allargar vuit i quatre mesos, respectivament, amb un cost de més de 230.000 euros, que el consistori no ha pagat encara perquè no tenia l’aval d’intervenció municipal, segons l’ACN. Ara la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat dona la raó a Intervenció, que considerava que els terminis superen el temps d’emergència, entre d’altres. El consistori farà ara una auditoria per indemnitzar el contractista i que d’una manera o altra pugui cobrar.

En el cas del carrer Guifré, al barri de Sant Roc, al novembre de 2021 es va produir un desnonament que va afectar divuit famílies que ocupaven des de feia 7 anys un bloc de pisos de Solvia. Rubén Guijarro, l’alcalde socialista en aquell moment, va signar un decret d’emergència per poder contractar un servei de pernocta durant tres mesos que es va acabar allargant fins els 4 mesos. L’Ajuntament deu a l’empresa que va prestar el servei, segons les factures presentades, 87.655,70 euros. La intervenció municipal, però, s’hi va oposar en dos informes desfavorables emesos entre desembre de 2022 i abril de 2023. El passat 6 de maig, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat va informar favorablement sobre la declaració de nul·litat del decret d’alcaldia. En la mateixa data, el mateix organisme informa en els mateixos termes sobre el decret d’emergència vinculat al desallotjament forçós del número 22 del carrer Granada. Enaquest cas, es va produir un esfondrament parcial que va afectar 24 persones que hi vivien a l’immoble, deixant-les al carrer. L’ajuda als veïns directament afectats es va acabar allargant vuit mesos, fins al novembre d’aquell any, amb un cost teòric per a les arques municipals de 144.553,20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia