Societat

Es crea Impulsa’t, un nou servei d’orientació juvenil

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres han presentat aquest dimarts el nou servei Impulsa’t d’orientació juvenil, que atendrà als joves d’entre 16 i 29 anys de la comarca que es trobin en un procés de cerca de feina i/o formació. El servei, que fins ara es duia a terme des de Figueres, ha incorporat dues noves tècniques referents que, a banda d’oferir atenció a l’Oficina Jove, donaran un servei itinerant als municipis adherits, que són Roses, Vilafant, l’Escala, Castelló d’Empúries, La Jonquera i Llançà.

El servei Impulsa’t treballa en dues línies d’actuació: El Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ), l’objectiu principal del qual és promoure i mantenir la continuïtat formativa de les persones joves d’entre 16 a 29 anys, amb especial atenció al col·lectiu de 16 a 24 anys, impulsant una millora molt substancial en els processos d’orientació, suport i mentoria, que inclou un acompanyament individualitzat de l’alumnat en risc d’abandonament escolar prematur o que ja hagin abandonat per tal de reconduir-los al sistema educatiu. També s’orienta a tots els joves que necessitin un assessorament a nivell laboral, puguin tenir o no la ESO o estudis superiors.

El Programa d’Emancipació i Inclusió Juvenil orientat el projecte de vida de les persones joves que es troben en una situació de vulnerabilitat, especialment els joves que surten del circuit de protecció del sistema públic, i garantir els seus drets de ciutadania i, en definitiva, la seva inclusió activa al territori. Orientant i acompanyant en les diferents àrees de la vida (formatives, laborals, documentals, emocionals...).

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Figueres, Pere Montserrat, ha destacat la importància de l’acompanyament als joves durant una etapa tant important per al seu desenvolupament: “Aquest és un projecte innovador que respon a la demanda de treball i formació del col·lectiu jove i que es posa com a objectiu orientar-los cap a un camí i projecte de vida satisfactori.”

A la presentació, que s’ha dut a terme als jardins del Consell Comarcal, hi han assistit representants dels municipis adherits al servei, als quals la consellera de Joventut, Núria Escarpanter, s’ha volgut dirigir per agrair-los la participació en aquest projecte d’abast comarcal: “És una molt bona notícia que estiguem en disposició d’oferir un servei que doni cobertura a tots els joves, i que puguem fer-ho comptant amb la complicitat dels ajuntaments. A la nostra comarca hi ha prop de vint mil joves d’entre 16 i 29 anys, i per tant és indispensable oferir aquest acompanyament des dels mateixos pobles per facilitar-los l’apropament al servei.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

CALONGE I SANT ANTONI

45 concerts en 10 escenaris per celebrar el Dia de la Música

girona