Societat

SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

La fira Unvex acull a Barcelona una quarantena d’exhibidors relacionats amb aquesta tecnologia

Manifestants de plataformes contràries a la guerra d’Israel a Gaza han protestat aquest dimarts a la Fira de Barcelona de Montjuïc per la celebració de la fira Unvex, que acull una quarantena d’exhibidors relacionats amb tecnologies de drons. La mobilització ciutadana ha volgut fer palès els vincles d’aquest sector amb la indústria d’armaments.

Amb cassoles i banderes palestines, unes desenes de manifestants s’han fet sentir davant d’un dels pavellons de la fira. En declaracions a EFE, una portaveu de la plataforma Prou Complicitat amb Israel ha denunciat que part de les empreses que participen a Unvex tenen vincles amb firmes “armamentístiques que es lucren del genocidi a Gaza”.

“Demanem que empreses armamentístiques que es lucren del genocidi a Gaza no vinguin a les nostres ciutats, ja que hi ha empreses que guanyen diners d’aquesta massacre i és intolerable que les nostres institucions permetin que siguin aquí”, ha afegit.

També ha dit que més de 150 organitzacions han demanat que no es faci aquesta fira a Catalunya. La fira també ha estat criticada per la candidata número dos dels Comuns Sumar a les eleccions europees, Júlia Miralles, que ha retret que Barcelona aculli una fira de tecnologia com la de drons que considera que “està al servei de la guerra” i que “s’utilitza per dur a terme el genocidi d’Israel contra el poble palestí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia