Societat

GIRONA

Convoquen per demà una protesta antimonàrquica davant la seu de la FPdGi

La mobilització tindrà lloc durant l'anunci del Premi Escola de l'Any de la Fundació Princesa de Girona

La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines ha convocat per demà, a les 7 de la tarda, una mobilització de protesta contra un acte a la seu de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), durant el qual s’ha d’anunciar el Premi Escola de l’Any. En un comunicat, la Coordinadora manifesta que aquest acte tindrà lloc “sense Borbons” en el context d’entrega dels “mafiosos premis”, i avisa que diumenge que ve també es mobilitzarà si, com indiquen alguns rumors, “la monarquia franquista ens torna a visitar” per celebrar l’acte d'entrega dels premis de la FPdGi a Lloret de Mar: “Serà d’amagat per evitar les manifestacions de rebuig popular”.

La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines considera aquests actes “com a il·legítims”. “Ningú ha votat democràticament sobre la legitimitat d’uns hereus d’una dictadura de tall feixista que impunement viuen econòmicament a expenses de tots nosaltres”, assenyala el comunicat. Per tot això, la Coordinadora Antimonàrquica convoca mobilitzacions “com a actes de protesta i en contra d’aquest despotisme”. Demà, a la mateixa seu de la FPdGi, al carrer Juli Garreta, portarà a terme una crema popular de cartells amb la imatge de Franco, la princesa Elionor i el rei Felip VI. L’entitat fa una crida a reunir-se a la plaça Poeta Marquina a les 19.30 hores. Per últim, també anuncia que més endavant informarà sobre les mobilitzacions “contra la presència dels Borbons” a Lloret de Mar, si s'acaba confirmant l'acte d'entrega dels premis de la FPdGi .

El juny de l’any passat, una acció de protesta davant de la seu de la FPdGi per protestar contra els actes de la Setmana del Talent, preludi de l’entrega dels Premis FPdGi, va acabar amb cops de porra d’agents de l’ARRO i la detenció del portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica, Quim Tell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia