Societat

cinema

Mor Jeannette Charles, la reina de les pel·lícules

Va ser l’actriu que més vegades va interpretar la reina Isabel II a la pantalla

Jeannette Charles, l’actriu britànica que ha interpretat més vegades a la reina Isabel II d’Anglaterra al cinema, va morir el passat diumenge a l’edat de 96 anys, segons recullen alguns mitjans com The Telegraph o People.

Nascuda a Londres l’any 1927, la carrera professional de Jeannette Charles com a imitadora de la reina Isabel II va ser un pur accident. Tot va començar el 1972, quan va encarregar que li pintessin un retrat que pensava regalar al seu marit. L’artista, al veure la semblança que tenia amb Isabel II, li va demanar si podia exhibir-lo en una exposició de la Royal Academy. De seguida, van saltar les alarmes quan els responsables van pensar que es tractava d’un retrat de la monarca. Quan l’artista els va explicar que es tractava del retrat d’una altra persona, la semblança no va passar desapercebuda per als mitjans i aviat Charles, que en aquell moment treballava se secretària, va començar a obtenir els seus primers papers com a actriu.

Després de dues produccions televisives de baix pressupost, Charles va començar a fer carrera monàrquica a la petita pantalla dins del programa d’humor Q del comediant irlandès Spike Milligan. També va interpretar el mateix paper a Not the Nine O’Clock News i fins i tot en un programa de Saturday Night Live.

El setembre de 1974, quan el grup de música Queen va rebre el seu primer disc de plata, els integrants de la banda es van fer una sessió de fotos amb què semblava la reina d’Anglaterra fent-los entrega del reconeixement. Tot i així, es tractava de Charles imitant a la monarca.

Un altre dels grans moment de l’actriu com a reina Isabel II va ser a Agafa-ho com puguis (1988), on la monarca britànica era testimoni dels gags i cops per part de Leslie Nielsen com l’inepte detectiu de policia Frank Drebin. Charles també va interpretar al mateix paper al film Austin Powers in Goldmember (2002) on surt saludant l’espia interpretat per Mike Myers com a paròdia de James Bond.

Abans de jubilar-se el 2014, l’actiu britànica va interpretar a la monarca a l’anunci de Nike que va dirigir Alejandro G. Iñárritu pel Mundial del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia