Societat

societat

Sant Cugat recupera el servei d’Agents de Civisme

L’ajuntament contracta 8 persones per a fer tasques de suport a la via pública

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès recupera el servei d’Agents de Civisme. Ha contractat set nous membres –quatre dones i tres homes– i un coordinador que faran tasques de suport a la via pública. “La incorporació de nous agents de civisme és una mostra del nostre compromís per millorar la convivència i la seguretat a Sant Cugat”, explica el tinent d’alcaldia de Seguretat i Ocupació, Bernat Picornell. Hi afegeix que amb la presència dels agents es volen “detectar incidències de forma ràpida i oferir un servei d’informació directe i eficaç als nostres veïns”. Segons Picornell, “són una peça clau en la nostra estratègia per oferir una ciutat més segura i propera a la ciutadania”.

Un coordinador gestionarà l’equip d’agents amb la supervisió de la Policia Local, que és qui rep les peticions de les diferents àrees del l’Ajuntament. Es vol garantir així una actuació efectiva i coherent amb les necessitats de la ciutat. El grup realitzarà tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb la finalitat de fomentar accions de bona convivència i de respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels bens públics i privats de la ciutat. Donar suport a la policia local en la vigilància dels accessos a les escoles de la ciutat vallesana durant l’entrada i sortida dels infants és una de les responsabilitats més destacades de l’equip d’agents. Es pretenen assegurar els espais al voltant dels centres educatius. Com a part del programa, els agents de civisme completaran aqueta setmana el pla d’instrucció de dues setmanes que inclou formació en igualtat, perspectiva de gènere i feminista, primers auxilis i atenció a la ciutadania. Els Agents de Civisme es contracten a través de Plans d’Ocupació –impulsats amb l’ajuda de l’AMB o la Diputació- adreçats a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona