Societat

BESCANÓ

La pluja intensa ‘inunda’ el carrer Major i l’avinguda de l’Assumpta

L’Ajuntament de Bescanó ha aprovat una modificació de crèdit de 20.000 euros per estudiar com posar fi a les avingudes d’aigua quan plou molt. Les afectacions són, sobretot, a l’avinguda de l’Assumpta i al carrer Major (pas de l’N-141e pel centre urbà), que sinunden en episodis de pluja intensa.

La modificació va ser aprovada en el ple municipal del 28 de maig. Els estudis tècnics al nucli urbà i a Montfullà haurien de definir les mesures a prendre més endavant per posar fi a aquests desbordaments, destaca l’alcalde, Xavier Vinyoles (ERC).

La voluntat és fer front als efectes del canvi climàtic al municipi, un dels objectius de mandat d’ERC, que ostenta el poder des del 2019. “El canvi climàtic ens porta cada vegada pluges torrencials més grans. Hem de ser capaços de conduir-ho de la millor manera i intentar evitar que es produeixin danys i efectes no desitjats. Això vol dir d’entrada estudiar per on ens està arribant i quines quantitats d’aigua ens arriben en funció de la intensitat de la pluja. Poder ser capaços de determinar quines infraestructures podem crear per evitar que aquesta aigua acabi on acaba ara.”

“Una torrentera”

L’alcalde bescanoní admet que l’avinguda Assumpta es converteix “en una torrentera que acaba afectant els soterranis i que acaba al carrer de la Barca [a l’altra banda del carrer Major i anant cap al riu Ter], que és un punt baix i hi crea inundacions”. I el carrer Major també en resulta afectat, “davant del semàfor, a prop del teatre, també es transforma en un punt d’acumulació que genera molts problemes”. L’afectació travessa el municipi “de sud a nord”, indica Vinyoles.

El batlle reconeix que el carril bici (la via verda a prop del riu) fa “d’alguna manera de certa presa” i els conté: “Abans d’arribar-hi tenim un punt baix i llavors totes les cases que tenim allà, especialment les que tenen soterrani, pateixen inundacions quan la intensitat de la pluja és molt alta.” L’alcalde recorda que en el mandat anterior ja van fer una obra de sanejament del carrer Sant Llorenç i que fan treballs per millorar “la capacitat drenant del barri del Raval”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona