Societat

societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

Vinculada a la Fundació Sabadell Solidari i durant vint anys va ser la secretària general del desaparegut Casal d’Europa de Sabadell.

La sabadellenca Maria del Carme Valldeperas Sucarrats va morir dissabte, a l’edat de 76 anys, segons han informat diversos mitjans locals. Era filla de Francesc Valldeperas, que va ser president del CE Sabadell durant vuit temporades a segona i a tercera divisió (1975-1983), i ella va llicenciar-se en Ciències de la Comunicació, Filosofia i Relacions Públiques, i va exercir de periodista i de professora de català i anglès.

S’autoproclamava una voluntària convençuda. Deia que ho portava a la sang. Les seves primeres accions les va fer sent tot just una adolescent amb la neteja i recerca de desapareguts a les riuades de 1962. També es va implicar en les manifestacions davant la Model per demanar l’alliberament dels presos de l’Assemblea de Catalunya. Més endavant va unir-se al Casal d’Europa de Sabadell, on va ser secretària general adjunta durant vint anys. Des d’allà, l’any 1995 va formar part d’una comissió ciutadana per viatjar a Sarajevo durant la guerra de Bòsnia: “Va ser colpidor. Només arribar, des de l’avió, t’adones de la situació. Eren imatges d’una Guerra Mundial, tot derruït i destrossat. Per a mi va ser la decepció d’Europa” deia en un reportatge l’any 2020 al Diari de Sabadell. També va fer de voluntària penitenciària a la Model fent classes d’anglès, i un cop clausurada va implicar-se en el programa Cercles de suport i responsabilitat, impulsat per la conselleria de Justícia i gestionat per la Fundació Salut i Comunitat, pensat per supervisar i acompanyar delinqüents sexuals quan es troben a punt d’obtenir la llibertat definitiva.

Diverses personalitats i entitats del municipi se n’han fet ressò a les xarxes socials, entre elles la mateixa alcaldessa Marta Farrés.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, dilluns, a les 9 del matí, al tanatori de Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona