Societat

Lleons a subhasta

El final de Rioleón Safari

Hi ha algú interessat a muntar un zoològic, o fins i tot dos? No deixi passar aquesta oportunitat. El govern acaba de treure a la venda un fabulós lot d’animals salvatges, amb 21 exemplars de zebra, 20 de llama, 24 lleons i fins i tot un tigre, entre d’altres, tots en bon estat de salut. Els animals són propietat pública, però es troben en dipòsit a les instal·lacions d’Aqualeón, que cobra per la manutenció prop de mig milió d’euros anuals, segons fonts del departament de Medi Ambient.

Rioleón Safari era molt popular als anys vuitanta, però a principis dels noranta, la societat que gestionava les instal·lacions va fer fallida, i la Generalitat va assumir la tutela dels animals. Des de fa anys, l’explotació comercial del parc pertany a una altra empresa, Aqualeón, que segueix utilitzant com a reclam l’exhibició d’animals en règim de semillibertat. El cert és que gran part d’aquestes bèsties salvatges són propietat del govern, que finalment s’ha cansat de pagar per mantenir-les.

“Els animals no són autòctons, i a més, costen molt de mantenir”, explica el director territorial de Medi Ambient, Josep Lluís Pau. Al final d’un litigi llarguíssim, una sentència va determinar que la Generalitat no és només dipositària dels animals, sinó la propietària. I el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicava ahir un “procediment negociat amb publicitat”, que és una mena de subhasta pública. Segons Pau, al concurs només hi podran accedir “ofertants amb garanties per als animals”.

El lot complet està format per 315 bèsties, entre les quals hi ha 59 vaques watusi, 1 cabra nana, 1 gall dindi, 1 macaco cranc i 183 antílops d’espècies africanes. Segons l’anunci, els interessats –per als quals el govern organitza una visita a Aqualeón– poden presentar ofertes per un, per diversos o per la totalitat dels animals. En l’adjudicació tindran preferència “aquelles ofertes que abastin la totalitat dels animals”.

Aqualeón és conscient que serà difícil que el govern trobi gaires compradors, com ara propietaris de zoològics, si bé oficialment l’empresa encara no ha decidit si presentarà oferta. Segons el gerent, Ricardo Massegosa, la firma té en propietat altres animals que exportaran si marxen els de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR