Societat

Cent escolars comencen el curs en un restaurant, i 20.000, en barracons

Els alumnes del Col·legi Públic Campderrós de Vallirana (Baix Llobregat) han iniciat aquest matí les classes en un saló del restaurant Selva Negra, a causa del retard en les obres de construcció de la nova escola. Aquesta és la solució provisional adoptada per la Generalitat, que ha motivat el malestar de la majoria de pares i mares dels alumnes.

L'edifici havia d'haver obert avui les portes per acollir els 115 nens d'educació infantil dels cursos de P-3, P-4 i P-5. Tanmateix, la conselleria d'Educació ha al·legat que els treballs s'han endarrerit per pluges i per la vaga de transportistes del juny.

Entre diferents opcions, l'administració ha elegit portar les classes a un saló que el restaurant Selva Negra ha cedit gratuïtament. L'espai, normalment utilitzat per a casaments i banquets, té un accés independent per una petita porta que condueix a un pati i a unes escales que donen al saló.

S'hi han instal·lat taules, cadires i armaris per fer les classes d'educació infantil. Per marcar l'espai destinat a cada curs, el saló s'han separat en tres àrees amb armaris d'un metro d'altura.

Tot i que els mitjans de comunicació no hi han pogut entrar, Giovanna Velasco, mare d'un alumne, ha explicat que "no hi ha espai suficient per a tots: en 100 metres quadrats els nens han d'estudiar, menjar i dormir". Una altra mare, Cristina Fernández, ha afirmat: "L'espai és ridícul i mínim. Es barreja una classe amb una altra, si un professor explica un conte, ho senten els alumnes de l'altra classe".

El malestar entre els pares i mares és generalitzat. "Ens havien dit que tindríem dos salons i ara resulta que els nens estaran tots junts. Si això són condicions d'estudi, que la Generalitat i l'ajuntament vinguin i ens ho diguin", segons Óscar Suñé, un dels afectats.

L'empipament dels pares ha augmentat amb les dificultats que s'han trobat per accedir al restaurant, ja que l'ajuntament està portant a terme obres en un dels carrers adjacents.

El propietari del restaurant, Pedro Nuño, ha explicat que ha cedit gratuïtament el saló perquè coneix la problemàtica, que afecta nens petits. El restaurant seguirà celebrant banquets de casament ja que només s'ha cedit un dels salons i la resta funcionen amb normalitat.

940 mòduls prefabricats
Els pàrvuls de Vallirana, però, no han sigut els únics que han començat les classes fora de l'edifici que els pertoca. Un total de 20.000 alumnes de tot Catalunya han iniciat el curs en barracons: n'hi ha 940, 144 més que l'any passat.

Pel que fa als centres que han pogut estrenar edifici, aquest dilluns s'han obert 65 centres de nova construcció i 43 escoles més han obert les portes després d'una rehabilitació global. També s'han fet obres menors de reforma en 600 centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona