Societat

"La relació d'amistat que vam fer a la mili és incomparable"

MARCATS PER LA MILI (5)

Vint-i-nou membres del batalló cazadores de montaña Madrid XXXI que es van incorporar a la mili el març de l'any 1964, ara fa 45 anys, s'han reunit fa una setmana a la base militar de Sant Climent Sescebes. Des del 1997 i fins l'any passat, el grup es trobava cada cinc anys, però l'any passat es va decidir que la reunió –on també hi participen les dones– es faria cada primavera.

Tot i que no es consideren uns nostàlgics, els cazadores recorden amb alegria els 18 mesos que van passar fent el servei militar obligatori a Sant Climent Sescebes i al Castell de Sant Ferran. Precisament, ells van formar part de la última lleva de soldats que hi va haver al castell de Figueres, ja que l'any 1965 va deixar de ser quarter general.

En la memòria no hi han deixat espai pels mals moments de la mili. Josep Padrés, organitzador de la trobada d'enguany, comenta que haver fet el servei militar els ha ensenyat a "saber conviure amb altres persones i els ha influït un sentit de companyonia que no podrien haver aprés enlloc més".

 

Amb aquest reportatge acaba la sèrie de l'AVUI.cat 'Marcats per la mili' que s'ha fet en motiu del desè aniversari de la sortida de la llei sobre la suspensió del servei militar obligatori. Per veure els vídeos anteriors consulteu els articles relacionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.