Societat

Evacuades 49 persones atrapades per la neu en una casa rural de la Vall d'en Bas

Successos

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dilluns en helicòpter 49 persones que van quedar aïllades al Mas La Coromina de Falgars, terme municipal de la Vall d'en Bas (Garrotxa), una de les zones més castigades per les nevades del cap de setmana a Catalunya.

Els aïllats, que han tingut subministrament elèctric en tot moment, estaven en aquesta situació des de dissabte. A causa de les nevades, la carretera va quedar inutilitzada.

La quarantena de persones han estat evacuades en dos helicòpters en poc més de dues hores –efectius dels Bombers ja hi van arribar ahir amb l'ajuda d'esquís a les masies–. Els Bombers han traslladat els afectats en helicòpter a l'Oficina de Turisme d'Hostalets d'en Bas.

Sense llum des de divendres
D'altra banda, una vintena de veïns de la Garrotxa i el Ripollès es troben sense subministrament elèctric des de divendres passat a la nit a conseqüència del temporal de pluja i neu que ha afectat aquestes comarques i que ha danyat algunes instal·lacions de Fecsa-Endesa.

Els clients afectats són principalment veïns de masies situades en zones rurals i aïllades on encara no ha estat possible restablir el subministrament a causa de la dificultat d'accés i als greus desperfectes ocasionats pel temporal, segons han informat a Efe fonts de la companyia elèctrica.

Les fortes nevades han ensorrat torres metàl·liques i han provocat la caiguda d'arbres i altres elements que, al seu torn, han ocasionat desperfectes en instal·lacions elèctriques bàsiques per al subministrament d'electricitat.

Operaris de Fecsa-Endesa han treballat durant tot aquest cap de setmana per intentar restablir el servei a les zones afectades, tot i que una vintena de clients encara continuen sense electricitat a casa seva més de seixanta hores després.

Les platges de Barcelona
Les platges barcelonines més malmeses en els primers tres dies de temporal són les de la Barceloneta Ponent, Nova Mar Bella i Llevant, segons ha informat en roda de premsa la cinquena tinent d'alcalde de Barcelona, Imma Mayol.

En un primer balanç de l'afectació del temporal que encara continua, la responsable municipal de Medi Ambient ha destacat que el temporal "ha demostrat" que les obres d'estabilització portades a terme a les platges barcelonines, totes artificials, "funcionen". Segons Mayol, Nova Icària, Barceloneta i Sant Sebastià han resultat menys afectades pel temporal gràcies als dics construïts per protegir-les.

La tinenta d'alcalde, que ha eludit fer una valoració econòmica dels danys en infraestructures, mobiliari i serveis, ha comparat el temporal d'aquests dies, amb onades de 4 a 6 metres d'altura, amb el del 2001 i ha recordat que els temporals de llevant "encara que afortunadament no amb tanta virulència, són freqüents", per la qual cosa l'ajuntament retira bona part del mobiliari a l'octubre.

Mayol ha assenyalat dos locals, el restaurant 0'Pollo, als porxos de la Barceloneta, i La Oca, a la Nova Mar Bella, com els més afectats pel temporal.

La tinenta d'alcalde ha estimat que les platges barcelonines tornaran a estar en condicions abans que s'iniciï la temporada de banys, per Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona