Societat

El conductor de l'autocar bolcat a Bàscara declara que ha esquivat un objecte a la carretera

Els estudiants i acompanyats accidentats retornen de forma immediata a Holanda

El conductor de l'autobús que s'ha accidentat aquest dilluns a Bàscara ha explicat que ha perdut el control del vehicle després de voler esquivar "un objecte" que se li ha interposat a l'autopista AP-7. Aquesta és la versió que l'home –de 50 anys- ha explicat als responsables de la companyia Landing Reizin, propietària de l'autocar de dos pisos en què viatjaven 53 estudiants holandesos i sis monitors.

Les primeres conclusions de la investigació assenyalen que el conductor de l'autocar no volia prendre la sortida número 5 de l'AP-7 on s'ha produït l'accident, que havia dormit les hores preceptives, segons marcava el tacògraf del vehicle, i ha donat negatiu en el test d'alcoholèmia.

Aquesta és la versió que des del migdia difonien diversos mitjans holandesos.Segons el portal de notícies Radio Nederland, que esmentava fonts de l'organitzadora del viatge, el conductor havia realitzat una falsa maniobra a causa d'un obstacle imprevist a la carretera. L'empresa, ubicada a la ciutat holandesa de Breda, està especialitzada en viatges escolars.

L'autocar, en el qual viatjaven 53 alumnes i sis monitors, ha bolcat a l'alçada de la sortida 5 de l'autopista AP-7 en sentit sud, dins el terme municipal de Bàscara, pocs minuts abans de dos quarts de set del matí. Arran del sinistre, una noia de setze anys ha mort i vint persones, entre estudiants i monitors, han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris.

Dos equips de SOS Internacional es desplacen a la Costa Brava per donar atenció mèdica i psicològica als afectats per l'accident. Han estat 17 les persones ferides en el sinistre i altres 35 n'han sortit il·leses. Els ferits han estat repartits entre l'hospital Josep Trueta de Girona i l'hospital comarcal de Figueres.

Els equips de suport intentaran retornar el més aviat possible els components de l'excursió a Holanda. Tots ells eren del col·legi Canisius de Nimega.Aquest accident d'autocar és el segon que es produeix amb turistes holandesos en menys de tres mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró