CAMPLLONG (Gironès)

El treball al camp ahir i avui

Campllong és la seu aquest cap de setmana de la 27a edició de la Fira Comarcal de Primavera, una bona oportunitat per conèixer de primera mà el treball del camp i la vida de pagès d'ahir i d'avui, i gaudir de l'estreta relació entre les persones, els animals i la terra. Això és possible gràcies a la programació d'activitats que ajuden a fer un salt en el temps, com ara la tractorada de tractors antics, de l'any 1965 enrere, que tindrà lloc dissabte a partir de 2/4 de 3 de la tarda; la mostra d'oficis artesanals, amb la presència de cistellers, surers, boters, puntaires o esclopaires; l'onzè concurs de munyir a mà, que es farà el diumenge a les 10 del matí; o l'exhibició de treballs de pagès, amb maquinària antiga, tal com es feia abans, el diumenge a les 4 de la tarda.

Aquest viatge en el temps es completa amb l'àmplia exposició d'estris antics del camp, com ara arades, carretes o forques, al pavelló esportiu, que es podrà visitar durant tota la fira.

Altres activitats que acosten el visitant a la realitat del treball al camp en el passat són l'exhibició d'arrossegament de pes amb cavalls, el diumenge a 2/4 d'11 del matí; les exhibicions de tallar troncs i fer figures amb troncs, el diumenge a les 11 del matí i a les 5 de la tarda, i l'exhibició de com es feia abans per batre, amb màquines antigues, també el diumenge a les 5 de la tarda.

A.VENTURA

18 i 19 d'abril. Dissabte, d'11 del matí a 8 del vespre, i diumenge, de 10 del matí a 8 del vespre. Durant tota la fira hi haurà servei de bar. El recorregut de la tractorada serà dins el municipi de Campllong. L'organització ha previst una gran zona d'aparcament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró