Societat

Recital dels Castellers de Vilafranca a la Bisbal del Penedès

Els vilafranquins firmen la millor actuació de la temporada. La Colla Joves de Valls carrega el 3 de 9

La clàssica de la Bisbal del Penedès va resultar un passeig triomfal per als Castellers de Vilafranca, que hi van firmar la millor actuació d’aquesta temporada. Més enllà del que van fer, cal valorar com ho van fer. Els verds van segellar ahir una sèrie impecable que van començar amb un 4 de 9 preciós, que van continuar amb un 3 de 9 del qual no caldria tocar gaire res més i que van arrodonir amb el seu primer 3 de 8 amb l’agulla de la temporada, executat sense passar per cap moment de perill, i amb un pilar de 7 força ben defensat. A l’hora de convertir tot això en “gamma extra” ja veurem què passa, però hi ha una cosa molt clara: els Castellers de Vilafranca arriben al moment decisiu de la seva temporada.

La gran damnificada del western casteller que va tenir lloc ahir a la “caldera” –la xafogor va ser per moments insuportable– del carrer doctor Robert va ser una desconeguda Colla Vella, amb una caiguda del 5 de 8 quan el desmuntaven –l’enxaneta es va fer enrere amb els dos aixecadors posats– i es va quedar sense opcions ni esma per mantenir el nivell de la diada, fins al punt que van rebaixar el llistó a una sèrie gairebé de tràmit, amb el 3 de 8 i el 4 de 8, més un 2 de 7 “adornat” amb una absurda figuereta (hi ha coses que ni s’han ni es poden fer). Malgrat que ahir les cares entre els “rosats” eren tot un poema, que ningú no dubti que la Vella és la Vella i que la reacció serà immediata.

La Joves Xiquets de Valls
Va completar el cartell la Colla Joves Xiquets de Valls, que va arrencar amb un 3 de 9 que se li va complicar a partir de la carregada i que no va poder defensar en el descens. Aquest era un castell que la colla ja havia descarregat en tres ocasions aquest curs i, per tant, quedar-se a mitges va resultar frustrant. Però els vermells van reaccionar amb enteresa i en la segona ronda van descarregar el 5 de 8. La Joves ho va rematar amb un inesperat 3 de 8 amb el pilar, el primer que intentava aquest curs. La construcció va transmetre molt bones maneres fins a deixar el pilar sol damunt la pinya, moment en què el castell es va carregar i en què el pilar es va plegar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA