Les antenes de telefonia mòbil de les Roquetes es traslladaran a la Vinya d'en Petaca, segons l'alcalde

El canvi es durà a terme en un període màxim d'un any

«L'Ajuntament està compromès conjuntament amb els veïns per minimitzar al màxim els efectes de les antenes des del punt de vista paisatgístic i de les molèsties», va assegurar l'alcalde en una roda de premsa, ahir al matí. Josep Antoni Blanco va referir-se al pla especial aprovat per l'Ajuntament el 2007, que «força» els operadors de telefonia mòbil a «coordinar-se perquè utilitzin pals conjunts», i reconeix les dependències municipals de la Vinya d'en Petaca com un dels espais de les Roquetes on es poden instal·lar les antenes.

Blanco sosté que l'Ajuntament negociarà amb les empreses propietàries de les infraestructures la unificació i el trasllat; la resituació es farà efectiva en un període d'entre sis mesos i un any, depenent de «la voluntat de les empreses d'arribar a acords». L'alcalde Blanco va deixar clar que fins que no hi hagi les noves infraestructures a la Vinya d'en Petaca no es podran desmantellar les antenes que hi ha perquè deixarien sense cobertura les Roquetes.

De moment, l'Ajuntament ja ha obert un expedient sancionador a les empreses per incomplir la llicència urbanística i d'activitats, amb la voluntat de «forçar la predisposició dels operadors perquè entrin en les negociacions». Les antenes de telefonia dels carrers de Velázquez i del Cid Campeador pertanyen a les companyies Movistar i Orange. Els veïns han recollit 2.000 signatures perquè les antenes es traslladin fora del nucli urbà.

LA FRASE

JOSEP ANTONI BLANCO
alcalde de sant pere de ribes (PSC)
«Donem per fet que la telefonia mòbil no té conseqüències en la salut pública. Aquesta és una vella llegenda urbana, motiu d'informes i contrainformes»

Blanco nega cap relació entre antenes i malalties

Josep Antoni Blanco no veu cap relació entre les antenes i els 37 casos de càncer compatibilitzats pels veïns de les Roquetes. A diferència del que diuen els ciutadans, que atribueixen a aquesta tecnologia les malalties –entre les quals també inclouen maldecaps i molts altres problemes de salut–, l'alcalde va «donar per fet» que les antenes «no tenen conseqüències en la salut pública». Per Blanco, l'atribució de problemes de salut a aquest tipus d'infraestructura «és una vella llegenda urbana, motiu d'informes i contrainformes». L'alcalde va anunciar ahir que programarà una trobada amb tècnics de la Diputació de Barcelona perquè «demostrin als veïns que qualsevol aparell, com un microones que té a casa qualsevol persona, produeix més ones magnètiques que una antena o el telèfon». «L'ús de la telefonia mòbil està regulat per governs i organismes de salut, i nosaltres no tenim capacitat per prohibir-lo», va afegir Blanco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós