Una cucafera escandinava

Uns 625 participants van assistir ahir a l'XI Trobada de Gegants d'Escola a Tarragona, entre ells un grup d'estudiants noruecs que volen importar aquesta tradició i d'altres al seu país

Tarragona va ser ahir la seu de l'XI Trobada de Gegants d'Escola de Catalunya, amb una gran participació de catorze colles de diferents col·legis d'arreu del país, amb més de 625 participants en total. L'organitzador de la trobada, el Col·legi Sant Domènec-Dominiques de Tarragona, va treure al carrer el seu bestiar, compost pels dos gegants, el Sol i la Lluna, més set nanos vells i deu de nous, i una cucafera, tripulada per cinc estudiants noruecs de batxillerat. Aquests estudiants, un total de catorze, van contactar amb l'escola per venir a estudiar la tradició dels gegants i importar-la al seu país. Rolf Viongshang, sotsdirector de la Röros Videregaaende Skole, de Noruega, va transmetre la seva fascinació en veure la gran participació de gent a la festa –més de mil persones–. «Estic realment sorprès amb la implicació de la gent, nens, nenes, professors i familiars, amb la festa. Jo vinc d'un país on fa molt fred, i gaudir del sol que fa avui i aquesta festivitat de color i alegria no ha decebut pas les expectatives que tenia», explicava el sotsdirector noruec.

Aquest grup d'estudiants i professors escandinaus es quedaran tota la setmana per veure més tradicions catalanes, com ara la de Sant Jordi, i practicaran l'intercanvi de llibres i roses. «Conec la situació de les regions a l'Estat espanyol. Nosaltres vam voler contactar especialment amb Catalunya i adquirir, concretament de Tarragona, les seves tradicions», va dir, a més, Viongshang.

Tot el matí, el pati del Col·legi les Dominiques va ser un gran taller de geganters amb diferents activitats lúdiques. El carrer Baró de les Quatre Torres, tallat de bon matí, va exposar els diferents gegants dels col·legis catalans que hi van participar i al migdia van començar la cercavila passant per la rambla Nova i fins a la plaça de la Font.

Moja, la pròxima ciutat

Allí, a la plaça de la Font, es van presentar cadascuna de les colles que hi van participar i, separadament, van fer un ball de lluïment dels seus gegants. L'acte protocol·lari que va seguir el ball de les colles va servir per nomenar Moja –un poble de l'Alt Penedès pertanyent al municipi d'Olèrdola– la XII Ciutat de Gegants d'Escola, on se celebrarà l'any vinent la pròxima trobada. El grup de gegantons i gegantins de l'Escola Circell van rebre amb alegria la notícia. Per la seva banda, Marcel Pallejà, director del Col·legi Sant Domènec-Dominiques, va refermar aquesta tradició com «un pont d'unions entre tota la comunitat educativa i en creixement».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA