Societat

El lector informa: "Educació posa pals a les rodes a l'educació de persones adultes"

Mesa de l'Educació de Persones Adultes de Catalunya

Incomprensiblament el Departament d'Educació es nega a autoritzar el curs de preparació per la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Superior que s'imparteix al CFPA Lluís Castells de Sant Boi de Llobregat. Són 28 persones afectades, més altres 21 en llista d'espera. L'ampliació de l'oferta no significa en aquest cas un augment de la plantilla, cosa que encara fa més increible la negativa categòrica del Departament. Els alumnes i professors han iniciat un seguit de mobilitzacions per fer possible aquest curs.

Aquest curs estava previst des d'abans de l'estiu. El Departament havia consentit oralment a fer aquesta ampliació d'oferta quan es fessin les modificacions definitives a inicis de setembre i l'Ajuntament de Sant Boi en va fer publicitat dins l'oferta 2007-2008, per la qual cosa tot estava preparat per començar amb normalitat el mes de setembre, quan va arribar la denegació del Departament d'Educació.
Els alumnes van passar per registre d'entrada 28 cartes adreçades a la Direcció General del Departament d'Educació i a la Direcció d'Ensenyaments Professionals Artístics i Especialitats. No han tingut cap resposta. Han recollit signatures de tots els alumnes del CFA Lluís Castells i les han portat a l'Ajuntament per demanar que sigui l'alcalde en persona qui intercedeixi per ells.

La situació és preocupant doncs no hi ha cap altre centre al municipi que prepari per aquestes proves i hi ha una situació de saturació en les poblacions properes del Baix: cursos plens de fins a 50 alumnes/aula a Sant Joan Despí i llistes d'espera de 10 persones a Gavà, 24 a Viladecans, 4 a Castelldefels, 10 a Sant Feliu, 12 a Sant Vicenç dels Horts i havent denegat la petició del centre de Molins d'ofertar-la.

Per tot això la Mesa de l'Educació de Persones adultes demanem:
- Que immediatament s'autoritzi l'oferta del centre de Sant Boi.
- Instem al Departament a complir els acords que tenim signats d'impuls d'aquests ensenyaments.
- Completar els recursos addients per no deixar cap demanda de formació d'adults sense plaça pública i garantir així el dret a l'educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona