Societat

La Diada al Canigó des del Vallespir

L'associació Foment 11 de setembre proposa un excursió de tres dies des del poble d'El Tec fins al cim del Canigó. Les persones que no podran fer la caminada s'ajuntaran divendres als Cortalets.

D'ençà 19 anys, l'associació nordcatalana Foment 11 de setembre, commemora la Diada de Catalunya amb una caminada cívica al Canigó, amb l'objectiu de veure aixecar-se el sol des del pic el dia 11 de setembre.

Enguany els participants es retrobaran al poble d'El Tec, al Vallespir, el dimecres 8 de setembre a 18.30 h per una recepció amb els representants de l'ajuntament i una vetllada amb els veïns del municipi i el cantant Joan Pere.

La caminada començarà realment el dijous 9 a les 7 del matí, seguint el camí cap el coll de la Rua, el Roc de Cocolera i fins la Cabana Vella on es farà la nit al refugi de 1900 m. L'endemà el recorregut anirà cap a la portella de Tres Vents, el Roc Negre, la portella de Vallmanya, el Barbet i finalment el Refugi dels Cortalets , punt de trobada amb les persones que hauran pujat directament. El dissabte 11 de setembre a les 04.30 h del matí, tindrà lloc l'última etapa i per ser al pic del Canigó en el moment on s'aixeca el sol.

Cada any, la caminada també vol ser un homenatge a una personalitat que ha actuat en defensa del català a Catalunya Nord. Enguany serà recordat Andreu Barrere, fundador i primer president d'Unitat Catalana, que tenia residència a El Tec i que ha mort aquest 2010.

La Caminada Cívica del Foment 11 de Setembre és oberta a tothom, tenint en compte que cada participant ha de ser autònom, s'ha de preocupar del seu equipament i avituallament, i participa a la caminada sota la seva pròpia responsabilitat.

Per qualsevol informació: foment@josoc.cat

o per telèfon: Miquel: 0033 618 577 648 / Esteve: 0034 644 260 233



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà