Societat

festes del tura d'olot

El correfoc del Tura recorre la història del Pim Pam Pum Foc

El grup de correfocs d'Olot celebra el vint-i-cinquè aniversari amb l'espectacle ‘Memòria', amb material i moments d'altres espectacles

El concurs de carrosses torna ser més que multitudinari

El correfoc de les Festes del Tura d'Olot va ser un autohomenatge més que merescut. El Pim Pam Pum Foc fa vint-i-cinc anys, i tot i que ho celebra sobretot amb un espectacle específic per Sant Lluc, a l'octubre, ahir va fer un revival de moments dels espectacles realitzats durant tots aquests anys. El grup de percussió del Pim Pam Pum Foc va encetar una cercavila a les barraques del Firal fins a la plaça Campdenmàs, on va començar el correfoc pròpiament –els cascos dels diables tenien un disseny espectacular de l'artista olotí Tavi Algueró– després d'encendre un número 25 gegant i la Txitxarra, el logotip del grup. El punt final va ser a la plaça de Sant Miquel, on va haver-hi l'espectacle.

Al principi es van poder veure imatges sobre diversos fets històrics colpidors dels últims vint-i-cinc anys d'història de la humanitat. Llavors, un personatge del correfoc va encendre un interruptor que va desencadenar una mena de passeig esbojarrat i molt dinàmic per la història del grup. Dos cavallers del primer espectacle que va fer el Pim Pam Pum Foc van alliberar dos personatges més que estaven tancats dins d'un cub i que es van escapar entre el públic.

Després, va entrar al recinte una comitiva amb els dolents de la pel·lícula, que es van enfilar per la piràmide que el grup havia fet servir a Sodoma i Gomorra. Aquests van trobar els dos fugitius, els bons. A un el van envasar al buit, com a l'espectacle Fòbies, i l'altre, van intentar rostir-lo com un pollastre a l'ast, com a l'espectacle Dantesc. Tots dos van ser alliberats per l'exèrcit del bé, i un jutge, també de Dantesc, va haver de decidir els guanyadors. Els dolents van ser crucificats a l'inrevés. Al final, el personatge inicial va tancar l'interruptor i l'espectacle. Després, festa sorpresa de l'escuma.

Flors i confeti

La Batalla de les Flors va tornar a demostrar per què és un dels actes més tradicionals i estimats de les Festes del Tura. Tot i que aquest any hi van participar menys carrosses –obligatòriament ornamentades amb flors de paper–, la concurrència va ser més que multitudinària. L'acte és organitzat pel Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. La Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca va guanyar amb els gegant i la gegantessa d'Olot patinant, en al·lusió als títols mundials de les patinadores del Club de Patinatges Artístic. El segon premi va ser per al pallasso de la Gresca; el tercer, per a la castanyera dels Gínjols d'en Bas; el quart, per al Pinotxo dels Marxosos de Santa Pau, i el cinquè, per al camió de bombers de la Carnavàlia de la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres