Societat

Tortosa ja té els terrenys per al tercer institut i dimarts els cedirà a Educació

L'alcalde aprofita la visita de Maragall per anunciar que els propietaris han volgut avançar la cessió

El conseller Maragall va visitar ahir Roquetes, Tortosa i Gandesa, per inaugurar les ampliacions de l'IES Roquetes, de l'IES de l'Ebre i del CEIP Puig i Cavaller de Gandesa. Durant la seua visita a l'IES de l'Ebre, en què s'han invertit 1,2 milions d'euros per habilitar la nova biblioteca i dues aules d'informàtica, Maragall va rebre la notícia de la imminent cessió dels terrenys per als terrenys del tercer institut de Tortosa. Un tema que havia estat envoltat de certa polèmica els últims mesos, després que el grup del PSC acusés el govern de Tortosa (CiU i ERC) de retardar la cessió dels terrenys per afavorir el col·legi Sagrada Família, un centre concertat que depèn del bisbat i que també ofereix estudis de secundària.

Així, l'alcalde va anunciar que dijous a la tarda els propietaris dels terrenys van signar la cessió anticipada dels terrenys, una finca afectada pel pla parcial Temple Sud. De fet, Ferran Bel va afegir-hi que ahir mateix havia convocat un ple extraordinari per dimarts, perquè el ple de l'Ajuntament puga fer l'aprovació definitiva del pla parcial, i també la cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat. «Ens fa una il·lusió especial poder anunciar-ho a l'IES de l'Ebre, que durant molt de temps havia reivindicat el tercer institut d'una manera justa», va remarcar Bel. En aquesta línia, l'alcalde va assenyalar que, «si s'haguessen fet bé les coses, els terrenys ja fa anys que haurien d'haver estat cedits a Educació». Una declaració que va provocar el somriure del portaveu del PSC i exalcalde, Joan Sabaté, que també assistia a l'acte d'ahir. «El tercer institut és molt important per a Tortosa; per donar sortida al col·lapse que hi ha als IES de l'Ebre i Joaquim Bau, però també per equilibrar l'oferta de secundària i que puguen haver-hi centres públics a una banda i l'altra del riu», va concloure Bel. Per la seua banda, Maragall va afegir-hi que els propers mesos es concretaran els calendaris del projecte i també l'inici de les obres.

Sant Llàtzer i protesta d'alumnes contra la LEC

GUSTAU MORENO

A més de concretar la cessió dels terrenys del tercer institut de Tortosa, la visita del conseller Maragall també va servir perquè Educació es comprometés a començar enguany les obres del nou CEIP de Sant Llàtzer. Maragall va confirmar que ja han enllestit la modificació del projecte, ja que ha estat necessari adaptar el nou centre a la inundabilitat dels terrenys, i va anunciar que en el proper curs les obres «ja estaran en marxa». D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va denunciar que ahir els Mossos d'Esquadra van avortar una acció de protesta contra la nova llei d'educació (LEC), durant la visita de Maragall a l'IES de l'Ebre. Prèviament, els mateixos estudiants ja havien protestat pel mateix tema en la visita a l'IES de Roquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona