Detenen l'activista defensor de Collserola que han d'empresonar per no haver pagat una multa

El jove, en crida i cerca, havia participat en una protesta

El mes de març, l'activista afirmava: «Prefereixo que els Mossos em vinguin a buscar, perquè jo no vull anar a la presó. Els que volen que ho faci són la policia, que va practicar una detenció una mica irregular, i el jutjat, que s'ha cregut la versió de la policia.» Ahir al matí, els Mossos van detenir-lo després d'haver participat en una acció de protesta al centre de Barcelona contra l'empresonament de Duran.

El jove estava en crida i cerca des de principis d'abril, segons explicaven ahir fonts de la plataforma popular contra el pla Caufec, després d'haver-se negat a pagar una multa de 60 euros que un jutjat d'Esplugues li va imposar com a condemna per desobediència a l'autoritat en una acció de protesta i de no haver-se presentat de manera voluntària a la presó Model. En concret, l'activista es va penjar el maig del 2007 d'una torre a Esplugues, el municipi on s'està desenvolupament un pla urbanístic conegut històricament com a pla Caufec i rebatejat amb el nom Porta Barcelona.

Les accions de protesta per demanar l'alliberament de Duran van començar ahir quan passaven uns minuts de les nou del matí. Una vintena de persones van ocupar els locals de «la Caixa», Banesto i Bancaixa. Es van traslladar d'entitat en entitat fent una teatralització, amb la qual simulaven el segrest de Duran, fins a un quart d'onze. L'acció s'emmarcava en una setmana d'accions per denunciar que el conegut com a Robin Hood dels bancs és a la presó.

Segons fonts del col·lectiu, els Mossos van detenir l'activista d'Esplugues després de la protesta. Van identificar cinc persones –una de les quals era el jove defensor de Collserola– i van trobar que tenia una ordre de crida i cerca pendent. Inicialment el van traslladar a la comissaria de Nou de la Rambla, al Raval, però va acabar a la de travessera de les Corts. Les mateixes fonts indicaven que estava previst que passés la nit allà i que avui al matí el traslladessin al jutjat on, en teoria, li han de comunicar l'ingrés a la presó. La plataforma ha convocat avui al vespre una concentració de protesta davant de la Model, on previsiblement el portaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA