El Punt Casteller

Cap a les Illes

La diada dels Castellers de Mallorca centra l'atenció d'un cap de setmana tranquil

Després de l'esforç fet per afrontar el Concurs de la millor manera possible, la majoria de les colles que hi van participar han donat una setmana de vacances als seus castellers. Així queda l'agenda d'actuacions:

Els Minyons de Terrassa, que com sempre van rebutjar participar en el Concurs, es desplacen aquest cap de setmana a Mallorca i no hi van a fer turisme. Després de l'ensopegada a la Mercè, no volen deixar de prémer l'accelerador i tenen ganes de portar-hi un castell de nou, el tres. Pel gran nombre de castellers de tronc que necessita, el cinc de vuit està gairebé descartat, però sí que podrien acompanyar el tres de nou amb el dos de vuit i el pilar de set.

Els amfitrions, els Castellers de Mallorca, es plantegen repetir la millor actuació de la seva història, amb el dos de set, el cinc de set i el tres de set aixecat per sota. L'altra colla illenca, els Al·lots de Llevant, té l'objectiu d'aixecar tres castells de set. La colla, que no passa pel seu millor moment, tindrà probablement el seu sostre en el quatre de set amb el pilar.

Programa de màxims

Dimarts, jornada festiva, també hi haurà castells. És la festa major de les Corts, una diada tradicionalment favorable als Castellers de Barcelona, que sempre hi planten els seus millors castells.

Aquest any no ha de ser una excepció, ja que els de la camisa vermella hi volen descarregar altra vegada dos, tres i quatre de vuit, després que en el Concurs només poguessin coronar el dos.

De la resta d'actuacions, val la pena destacar la festa major de Vilaplana, on els Xiquets de Reus tenen ganes de plantar-hi el tres de vuit, un castell que aquest any només han descarregat una vegada. Els acompanyaran els Castellers d'Altafulla i uns Xiquets del Serrallo pletòrics després d'una gran actuació en el Concurs.

Palma (Mallorca Occ.)
Dissabte 9 a les 18h, a la plaça de Cort, diada dels Castellers de Mallorca, acompanyats pels Al·lots de Llevant i els Minyons de Terrassa.
Manresa (Bages)
Dissabte 9 a les 18h, al parc de Casa Caritat, actuació dels Tirallongues de Manresa i els Nyerros de la Plana.
Olot (Garrotxa)
Dissabte 9 a les 18h, actuació dels Xerrics d'Olot i la Colla Castellera de Figueres.
Vilaplana (Baix Camp)
Diumenge 10 a les 12.30h, a la plaça de l'Ajuntament, actuació dels Castellers d'Altafulla, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo.
Barcelona (Barcelonès)
Dimarts 12 a les 12h, a la plaça Comas, festa major de les Corts, amb els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Barcelona i els Sagals d'Osona.
Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Dimarts 12 a les 12h, a la plaça de la Font del Lleó, actuació dels Castellers de Caldes, els de Castelldefels, els d'Esplugues i els Torraires de Montblanc.
XIULETS

Massa presses

Regular el temps que tenen les colles per alçar els seus castells és necessari en un esdeveniment com el Concurs. Ara bé, que el fet de superar-lo no només penalitzi sinó que faci perdre ronda és probablement exagerat. I més tenint en compte que a l'anterior edició del Concurs ja s'havia obligat les colles a desmuntar com a màxim un peu de cada castell.

L'ANÈCDOTA

On és la Colla Vella?

Un dels moments més curiosos del Concurs es va produir a l'entrega de premis. La Colla Vella, que havia quedat tercera, no va aparèixer a recollir el guardó. De fet, no havien estat avisats del moment en què havien de fer-ho, i, quan s'hi van dirigir, els responsables de seguretat no els van deixar passar. L'organització ja ha demanat disculpes per aquest error de comunicació.

APLAUDIMENTS

Grans castells i grans intents

Per primera vegada a la història, fins a cinc colles van intentar castells de gamma extra en una mateixa diada. La Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró no van poder estrenar-se en aquesta categoria en el Concurs, però la Joves de Valls sí que va donar la sorpresa en carregar el cinc de nou després d'una temporada plena de dificultats.

Escalada vermella

La Colla Joves Xiquets de Valls, que arriba fins al bronze des del cinquè lloc, és la protagonista del rànquing de la setmana. Amb la millor actuació de les dues últimes temporades, sumen gairebé 2.000 punts i superen la Jove de Tarragona i la Vella de Valls, encara que a aquesta per una diferència ínfima. De la part alta de la classificació, cal destacar també l'espectacular xifra dels Castellers de Vilafranca, que gairebé doblen els punts de les colles que els segueixen de més a prop.

Malgrat que totes les agrupacions que van participar en el Concurs han sumat punts, Nens del Vendrell i Xicots de Vilafranca són les altres dues colles que pugen posicions. Sobresurt sobretot l'actuació dels vilafranquins, que van recuperar la torre de vuit després de tres anys. Xiquets de Reus i Castellers de Sabadell, que per poc no es van classificar per participar en el Concurs, en són les principals damnificades, ja que baixen fins a tancar la classificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona