Societat

El temporal colpeja l'Empordà

L'N-II està tallada a l'alçada d'Agullana, a La Jonquera han caigut 200 litres d'aigua per metre quadrat i diverses platges han desaparegut sota l'aigua

S'enregistren onades de fins a vuit metres al Port de la Selva

Les fortes pluges caigudes aquest matí a l'Alt Empordà han provocat el tall de la carretera N-II, a l'alçada d'Agullana, per inundacions i es dóna pas alternatiu a la zona. També hi ha afectada la carretera C-260, a Roses, per accedir a Santa Margarida, així com les carreteres al voltant de Peralada.

La llevantada ha afectat també les platges de poblacions com Roses, l'Estartit o Tamariu, i deixa onades de fins a 8 metres d'altura a Port de la Selva i Cadaqués.

Durant la matinada s'han acumulat importants registres en localitats com Espolla (66,7 litres) o Roses (49 litres), que s'han de sumar a l'acumulat en la jornada d'ahir, per la qual cosa en molts punts se superen àmpliament els 100 litres, com és el cas de La Jonquera, on gairebé s'ha arribat als 200 litres,

També hi ha afectada pels efectes del temporal de pluja, la BP-1103, un dels accessos al Monestir de Montserrat, que ahir va haver de ser tallada al trànsit per una esllavissada de terra i pedres

Les pluges que estan afectant en aquests moments, sobretot al quadrant nord de Catalunya, s'estendran, en alguns casos en forma de tempesta, amb una intensitat entre moderada i forta a la resta de la meitat est, i durant tota la tarda afectaran de manera més dispersa a la resta del territori, encara que de caràcter més feble, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'han registrat 33,4 litres per metre quadrat a Cabanes i 32,7 a Ventalló, a Torroella de Fluvià, 18,4 litres, i a Sant Pere Pescador, amb 13,7. Al Baix Empordà, la precipitació recollida ha estat similar inferior, amb 17,6 litres a Torroella de Montgrí i La Bisbal d'Empordà, amb 1,8.

Pel que fa al Gironès, a la capital, Girona, tan sols s'ha recollit mig litre per metre quadrat, mentre que a la localitat veïna de Fornells de la Selva, 2,6 i a Cassà de la Selva, 3,1 litres. A la capital del Pla de l'Estany, la quantitat de precipitació d'aquesta matinada s'ha enfilat als 22,7 litres.

Mentrestant, la direcció general de Protecció Civil manté activades les alertes Inuncat per les pluges i Procicat pel mal estat de la mar. En concret, es preveu que es produeixin onades superiors als 2,5 metres d'alçada, i en alguns casos podrien arribar als 5 metres, a les comarques del nord-est i sobretot a l'Alt i Baix Empordà. Aquesta situació de risc per l'estat de la mar s'allargarà fins aquest dilluns a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES