Societat

Una quarta part de les pluges anuals en dos dies

Vint persones van ser desallotjades de les seves cases inundades al Barcarès, i a Pollestres els bombers van haver de rescatar una conductora del mig d'un gual

L'alerta taronja pel risc d'inundacions i riuades es mantenia a la Catalunya del Nord fins ahir dilluns a les deu de la nit. La quantitat d'aigua caiguda aquests últims dos dies equival a una quarta part de les precipitacions anuals i habituals d'aquesta part del país. Durant aquests dos dies han caigut a la Catalunya del Nord una mitjana d'uns 100 mm de pluja, amb puntes de fins a 221 mm, al Pertús.

Pel que fa al risc de riuades, la zona més crítica va ser la de la vall de l'Aglí: en aquest riu el cabal es va disparar fins a uns 1.300 m³/s entre les deu i les onze del matí.

Al Barcarès una vintena de persones van haver de ser desallotjades i ateses pels serveis municipals, ja que les seves cases es van inundar. Afortunadament, la majoria de les 30 cases de la urbanització afectada són segones residències, buides en aquesta època de l'any. A Pollestres una dona de 40 anys va ser rescatada pels bombers quan el seu cotxe va quedar encallat al mig del gual que travessa el riu. La conductora va poder ser salvada abans que el riu s'emportés el cotxe buit.

A Cotlliure les recerques per trobar la persona desapareguda al mar dilluns a la matinada no havien donat cap resultat ahir al vespre.

Pel que fa al trànsit, dilluns cap al final de la tarda només quedaven tallades dues carreteres de la vall de l'Aglí: una entre Sant Esteve i Paretstortes, i l'altra de Sant Pau de Fenollet a Ansinyà. Tot i això, el trànsit queda prohibit a tots els guals, tant a Perpinyà com a la resta de la Catalunya del Nord. El transport escolar, que havia estat suspès dilluns, reprendrà el seu servei aquest dimarts al matí.

La vigilància pel risc de riuades a la vall de l'Aglí encara es mantindrà vigent dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona