Societat

Barcelona, en fase d'alerta per les ventades

Els bombers realitzen prop de 200 sortides relacionades amb el temporal a la ciutat i 350 a la resta de Catalunya

Aturades les tasques de recerca del desaparegut a Cotlliure

L'Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d'alerta del pla bàsic d'emergència de protecció civil davant el temporal de vent que està tenint lloc avui a la ciutat. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya les ventades podrien provocar ratxes de fins a 90 quilòmetre per hora durant les properes hores.

Entre altres mesures, el consistori ha decretat el tancament dels espigons, dels interiors d'illa i dels parcs públics que suposin risc per als ciutadans. En el cas de trobar-se prop de zones marítimes cal allunyar-se de la platja i dels indrets que puguin ser afectats per les marees i l'onatge, ja que en aquestes situacions la mar adquireix condicions extraordinàries que poden arrossegar una persona.També s'ha alertat a tots els centres esportius per evitar que portin a terme activitats a l'aire lliure.

En aquest sentit, s'han suspès les activitats de la festa major de Les Corts previstes per avui. Aquest matí s'ha cancel·lat l'actuació castellera a causa de la pluja i, a la tarda, el tradicional correfoc i el castell de foc han estat anul·lats pel vent.

L'Ajuntament també recomana a la població que adopti algunes mesures preventives, com la retirada de testos i altres objectes que tinguin a les façanes o terrasses i que puguin caure. De la mateixa manera, insta a recollir els tendals i taules, revisar elements com antenes, claraboies o aparells d'aire condicionat. Així mateix, aconsella que es tanquin bé portes i finestres de les cases i s'abaixin les persianes.

Les autoritats municipals han suggerit igualment en que es tinguin en compte on s'aparquen els cotxes i les motos per evitar que resultin danyats per la caiguda d'objectes i branques.

A causa de les ventades, Bombers de Barcelona i l'àrea de Medi Ambient han dut a terme prop de 200 intervencions relatives a actuacions en l'arbrat i elements mal fixats a teulades, entre d'altres.

A la resta del país, els Bombers de la Generalitat ja han fet des de les deu de la nit d'ahir fins a les sis d'aquesta tarda un total de 336 serveis relacionats amb la pluja i el vent. Segons la darrera actualització d'aquest cos, des de l'inici de l'episodi de pluges el diumenge a la matinada s'han fet 850 sortides.

Pel que fa a la tarda d'avui, entre cinc i sis de la tarda, només a la Regió d'Emergències Metropolitana nord s'han realitzat 32 sortides, mentre que a la Regió d'Emergències Sud han estat 12, seguit de la de Girona, amb tres i de la del centre amb una.

Al Rosselló, els equips de salvament no han pogut continuar aquest dimarts les operacions de recerca del desaparegut a Cotlliure per les males condicions meteorològiques. De totes maneres, esperen que demà es puguin reprendre els treballs per localitzar-lo. A partir de dimecres l'operatiu passarà a mans de la Gendarmeria, que utilitzarà helicòpters, a més de mitjans terrestres i aquàtics. L'home, de 39 anys, va desaparèixer la matinada del dilluns quan es banyava amb un amic que va aconseguir sortir de l'aigua i avisar als equips d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona