El Punt Casteller

Festival de tripletes

Fins a cinc colles es plantegen la tripleta per aquest cap de setmana

La tripleta màgica és moda, i és que els Capgrossos, els Minyons, els Castellers de Sants, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona volen alçar-la en un cap de setmana intens i amb dues actuacions clau: la consolidada Fira de Santa Teresa al Vendrell i l'emergent diada dels Castellers de Sants.

Comencem per la diada de la capital del Baix Penedès, on la Joves, a una setmana de Santa Úrsula, se la juga a la que considera la seva segona plaça. Si les camises responen, els de vermell volen plantar-hi la tripleta, que enguany encara no han descarregat. Tota una aposta de risc per a un colla que ultima els darrers detalls amb vista a la fira vallenca, on a part de voler descarregar el cinc de nou amb folre estan treballant altres castells de gamma extra com el quatre de nou net i el dos de nou amb folre i manilles. Al costat tindrà la Jove de Tarragona, també pendent del nombre de camises que podrà arrossegar a assajos i plaça. Els liles, però, volen continuar amb la seva millor temporada i descarregar la quarta tripleta. L'emoció encara no s'acaba aquí, ja que la colla local torna a apostar per la torre de vuit amb folre. La diada la començarien amb el quatre de vuit i, si el dos els sortís bé, podrien atacar també el tres de vuit.

A part del Vendrell, s'haurà de seguir l'evolució de la diada dels Castellers de Sants, sobretot pel que fa al rendiment de la colla amfitriona. Els de gris volen tornar a descarregar el tres de nou amb folre, que al Concurs va quedar a mitges, el cinc de vuit i, tot i els dubtes, fins i tot podrien arribar a provar el quatre de nou amb folre. Al costat es trobaran dues colles que també voldran fer aquesta actuació. Els Capgrossos de Mataró són els que en tenen més ganes, sobretot de descarregar per primer cop aquesta temporada el cinc de vuit.

Minyons també vol plantar el tres i el quatre de nou folrat, tot i que no descarta que el tercer castell sigui una altra estructura de vuit i mig. Per als de malva s'acosta el seu tram important de la temporada, i cal començar a fer proves d'algunes de les estructures que preparen, entre les quals hi ha el tres de nou amb el pilar, el cinc de nou amb folre i les estructures amb folre i manilles.

Tarragona (Tarragonès)
Dissabte 16 a les 18 h, a la plaça del Rei, diada de fi de temporada dels Xiquets de Tarragona, amb l'actuació també dels Marrecs de Salt i els Castellers de Lleida.
Súria (Bages)
Dissabte 16 a les 18 h, a la plaça Major, diada dels Salats de Súria, on també actuaran els Margeners de Guissona i la Global de Salou.
El Vendrell (Baix Penedès)
Diumenge 17 a les 13 h, a la plaça Vella, diada de la fira de Santa Teresa amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 17 a les 12 h, a la plaça Bonet i Moixí, diada del 18è aniversari dels Castellers de Sants amb els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró com a colles convidades.
Esplugues (Baix Llobregat)
Diumenge 17 a les 12 h, a la plaça de l'Església, diada memorial David Carreras amb els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Sant Cugat i la Colla Jove de Castellers de Sitges.
XIULETS

La pluja hi torna

Després d'una temporada en què la pluja s'havia portat molt bé, aquest cap de setmana s'han hagut de suspendre un grapat de diades, entre les quals hi ha la de Vilaplana o una tan important per als Castellers de Barcelona com la diada de les Corts. Fins i tot els Castellers de Vilafranca van haver de canviar el lloc on tenien previst fer la celebració del Concurs i portar-la a un lloc cobert per no acabar xops per la pluja, tot i que el cava sí que va córrer de valent.

L'ANÈCDOTA

Sant Cugat folrat?

La feina feta no té destorb i Sant Cugat vol avançar-la per si de cas en el futur ha de folrar algun castell. Així, aquest dissabte tenen ni més ni menys que un assaig de folres i castells de vuit.

APLAUDIMENTS

784 metres de pilar

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van celebrar dissabte el seu 20è aniversari amb un pilar caminant que havia de fer tot el recorregut des del seu barri fins a l'entrada del centre de Tarragona. Tot i no poder completar tot el trajecte, de 1.020 metres, van passejar un pilar de quatre caminant ni més ni menys que 784 metres. Tota una fita històrica que els converteix en la segona colla que ha fet arribar més lluny un pilar caminant després dels Xiquets de Tarragona, que l'any 1990 van dur-lo caminant 1.400 metres també per celebrar els 20 anys.

Tothom quiet

Aquí no es mou ningú. La barreja entre un cap de setmana de ressaca de Concurs i una pluja que va fer suspendre la majoria d'actuacions importants han fet que cap colla hagi sumat ni tan sols un grapadet de punts. Aquest cap de setmana, però, sembla que les coses seran diferents. Totes les colles aniran a superar-se en una jornada en què només la Vella i Vilafranca tenen festa.

Si les colles aconsegueixen les tripletes previstes podrien haver-hi moviments importants a la part alta, i és que la Joves s'acostaria perillosament als Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona superaria la Vella de Valls. La diada de Santa Úrsula de la setmana que ve, però, deixarà definit bona part del rànquing, i és que els rosats tindran l'oportunitat de recuperar el tercer lloc o, fins i tot, col·locar-se segons.

També és una setmana clau per als Nens del Vendrell, que si fan una bona diada se situarien en una meritòria 11a posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona