Escapades

El zen de Carrera i del Bac

Aquestes dues valls de Montagut i la Vall de Bianya són un paradís de tranquil·litat

Qui no s'ha deixat perdre mai per les valls de Carrera i del Bac, als municipis de Montagut i Oix i la Vall de Bianya, no sap pas què es perd. Són com una mena d'oasi en mig de les terres aspres i trencades de l'espai d'interès natural de l'Alta Garrotxa. Tot és verd i fins i tot les muntanyes (el Talló, Puig Ou, etc.) suavitzen les seves formes, la vegetació canvia, és un espai de transició cap al Ripollès, on tot és pau i tranquil·litat. De fet, hi ha una pista forestal que uneix Montagut amb Sant Pau de Segúries, que a la Garrotxa té el punt d'inici a la carretera d'Oix, al parador de Castellfollit de la Roca. S'hi pot accedir fàcilment, doncs, amb cotxe, a peu i amb bicicleta de muntanya. Sigui quin sigui el mitjà escollit, el visitant accedirà a un espai que la natura ha modelat especialment per ser contemplat.

A part del paisatge, el patrimoni arquitectònic d'aquestes dues valls és de primer ordre. Hi ha el conjunt arquitectònic de Colldecarrera, que, situat al punt d'inflexió entre les valls de Carrera i del Bac, és un dels més ben conservats i majestuosos de l'Alta Garrotxa. També s'hi troba la casa fortificada i l'església de Sant Miquel de la Torre, el popular hostal de la vall del Bac i l'església, també romànica, del conjunt de Llongarriu des del qual la vista és bucòlica.

Les dues valls han superat una etapa d'èxode rural que les va deixar prop de l'abandonament total, i ho han fet recuperant una població estable i, sobretot, amb una oferta de turisme rural, de restauració i d'activitats de natura que a hores d'ara és un referent al país. D'altra banda, la zona s'emmarca en el conjunt de la Garrotxa, que té un interès paisatgístic, cultural, gastronòmic i turístic inqüestionable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.