Societat

La fiscalia replica a CDC i nega pressions polítiques

El ministeri públic rebutja intencionalitat electoralista en la demanda d'investigació del presumpte finançament irregular per mitjà del cas Palau

Defensa la seva objectivitat i imparcialitat

Amb un gest sense gaires precedents, la Fiscalia Superior de Catalunya ha sortit al pas de les acusacions d'intencionalitat política per les seves actuacions en el cas Palau i la sospita de finançament irregular de CDC.

Per mitjà d'un escrit, la fiscalia replica a CDC –que dimarts, per boca del diputat Jordi Turull, va denunciar pressions polítiques a la fiscalia– i “nega categòricament” que la petició de l'obertura d'una peça separada dedicada en exclusiva a investigar la possible actuació de Millet i Montull com a mitjancers de Ferrovial hagi estat feta “per indicació de ningú i molt menys amb una intencionalitat política”. Al mateix temps la fiscalia ha insistit en que les seves actuacions són “objectives i imparcials en defensa de la legalitat i l'interès públic”. Finalment, l'escrit recorda que l'actuació de la fiscalia respon a una providència del Jutge d'Instrucció número 30 de Barcelona, en la que es sol·licitava al Ministeri Públic que concretés “els nous fets que s'imputen a les persones que apareixen com a imputades i a qui no se'ls va prendre declaració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.