Societat

Els firaires marxen poc satisfets del calaix fet i en culpen la crisi econòmica

Les famílies controlen més la despesa i a la majoria d'atraccions els costa cobrir costos

Es queixen dels alts preus que paguen per ser a les Fires

Els firaires que han parat durant aquests onze dies a les Fires de Girona ahir van poder començar a fer balanç, al mateix temps que desmuntaven les parades i atraccions per acabar la temporada. Cada atracció pot fer un balanç diferent de les Fires, però la sensació general és que cada cop costa més cobrir els costos d'estar present a la Devesa de Girona.

“Des de fa tres anys que van baixant els ingressos”, admet en Gabriel, un firaire que habitualment fa una vintena de fires a les comarques gironines. Admet que la capital gironina ha perdut l'aura que tenia anys enrere. Per ell, una dada és concloent: “Guanyo més a Figueres que a Girona”. Tot i això, explica que cobreix les despeses dels treballadors i el pagament per tenir l'atracció a Fires. Per la seva banda, el propietari del Tren de l'Alegria apunta la crisi com la principal culpable. “Ara els pares deixen triar només un parell o tres d'atraccions i cap a casa”, assenyala.

Malgrat el poc optimisme, les atraccions infantils acaben fent un balanç satisfactori de les Fires, una visió que no compateixen la majoria de propietaris de les casetes de tir o de dards. “Hi ha molta competència i costa atraure els clients”, indica un dels amos. Així, per exemple, en Felip és firaire professional i ara feia 20 anys que no venia a les Fires de Girona. En vista del resultat d'aquest any afirma que “no hi tornaria”, tot i que manté que amb el temps potser acaba tornant l'any que ve. “És una loteria i no saps mai com sortirà, abans fèiem massa diners, ara costa cobrir costos”, assevera en Felip.

Per la Melanie era el primer any i havia vingut amb la il·lusió que fos una bona fira. “En moltes fires no arribes a estar mitja hora sense ningú, aquí m'he passat hores sense que agafessin una escopeta”, detallava.

En Rafael és un dels clàssics de Fires. Fa gairebé quatre dècades que ve amb la seva caseta de tir. “Molta crisi i temps molt durs. Es guanyen diners, però també les despeses són molt més altes”, conclou. A més, recorda que paga el mateixa ara que hi ha 10 casetes de tir que quan n'hi havia tres. L'Ajuntament recapta més de 500.000 euros amb les atraccions i finança així la programació i la majoria de despeses extraordinàries que representen les Fires.

LA XIFRA

169
atraccions
hi havia en aquesta edició de Fires, amb algunes novetats en grans atraccions.

LA XIFRA

50
anys
han celebrat les atraccions de Fires al parc de la Devesa de Girona, després d'anys a la Gran Via.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona