La platja agafa el relleu de les pistes d'esquí

L'arribada del bon temps omple el litoral barceloní i les estacions del Pirineu es preparen per tancar una temporada històrica

Després d'un abril plujós en què els xàfecs havien aigualit persistentment els caps de setmana, milers de barcelonins es van llançar ahir al matí a la conquesta del litoral. El sol, una temperatura que va superar els 23 graus i la bandera verda a l'aigua convidaven a estirar-se a la sorra, tot i que eren molt pocs els que s'aventuraven a ficar els peus a l'aigua. La brisa i la temperatura del mar (15ºC) van decantar moltes persones cap al partidet de volei i activitats com ara el vol d'estels i el llançament del plat volador.

Un dels treballadors del punt d'informació situat entre les platges del Bogatell i la Nova Icària, Ricardo, repartia cendrers entre les persones que s'hi adreçaven i explicava que no s'hi veia tanta gent des del diumenge de Rams. A les diferents guinguetes que hi ha a tocar del passeig marítim confirmaven la dada. Després d'un abril fluix, ahir hi havia poques taules buides. A la sorra hi predominava la gent jove i uns quants turistes, com ara l'Angelo i la Roberta, dos italians que van aprofitar el matí per prendre el sol abans de dedicar la tarda a fer turisme. A la Barceloneta, una parella de la ciutat, el Jose i la Cristina, disfrutaven del segon dia de platja de l'any: «Vam venir una estona dilluns, però l'aigua encara no l'hem tocat», bromejaven.

La gent gran i aquells que havien deixat el vestit de bany a l'armari optaven per estirar-se a prendre el sol als bancs i al llarg del mur que separa les platges del passeig. Tampoc no hi faltaven patinadors i esquadrons de turistes en bicicleta que avançaven amb dificultats entre la gentada. Tot i les aglomeracions, un agent de la Guàrdia Urbana destacava que no havien rebut cap denúncia de furts, i només havien d'ajudar uns quants turistes desorientats a trobar els seus cotxes.

També fora de Barcelona

Més enllà del cap i casal, les platges dels municipis del Garraf i el Baix Llobregat també van notar ahir un increment de visitants. A Castelldefels, per exemple, la majoria de les guinguetes i gelateries han obert en els últims dies, i ahir van ser molts els que van rescatar el para-sol i les cadires de càmping per passar el dia a la platja. A l'aigua, però, hi havia més gent practicant l'esquí nàutic o navegant en patins de lloguer que no pas banyistes. La situació era semblant en altres poblacions com ara Badalona, Mataró, Caldes d'Estrac i Arenys de Mar.

L'esquí encara dura

La jornada preestival a les platges contrastava amb l'activitat de diverses estacions d'esquí del Pirineu. A la Masella (Cerdanya), ahir van rebre 2.300 esquiadors, aproximadament la meitat dels que rebrien en un dia fort d'hivern. I a Boí-Taüll (Alta Ribagorça), on encara hi ha gruixos d'un metre a la cota 1.000 i fins a dos metres en els punts més elevats, unes 700 persones van baixar per la meitat de les pistes que encara hi ha en servei.

Forfets més barats

Les estacions pirenaiques han viscut la millor temporada dels últims anys. Divendres, per exemple, Vallter 2000 (Ripollès) va haver de tancar abans d'hora per una forta nevada i a la Masella van veure com s'acumulaven 12 centímetres de neu nova per sobre dels 1.800 metres. Els portaveus d'aquestes tres estacions destaquen que la neu és de bona qualitat al llarg del matí, i per això han avançat l'horari d'obertura de les pistes a les 8 del matí. A Vallter, a més, han rebaixat el preu del forfet i hi inclouen l'esmorzar de franc, i a Masella divendres celebraran els sis mesos ininterromputs de temporada amb una jornada de portes obertes i forfets gratuïts. Passat el cap de setmana llarg, les estacions d'esquí catalanes es preparen per posar el punt final a la temporada el cap de setmana vinent.

A Vallnord treuen la neu per fer-hi proves de BTT

EL PUNT

El personal de l'estació andorrana de Vallnord ha hagut de començar a retirar una part de la gran quantitat de neu que s'amuntega a les pistes per condicionar els dos quilòmetres dels circuits de descens i cros de la copa del món de bicicleta tot terreny (BTT), els dies 16 i 17 de maig. L'empresa organitzadora ha contractat dues màquines llevaneus, però l'esforç més important s'està fent a les zones on la retirada es fa manualment, amb pales. La neu s'apila als laterals del circuit, en els punts on el desglaç no afecti negativament el traçat.

Diverses platges del Baix Maresme encara no tenen prou sorra

EL PUNT

El Ministeri de Medi Ambient ha començat les obres d'emergència per reposar la sorra de diverses platges maresmenques, que estaran enllestides quan s'iniciï la temporada d'estiu. Mentrestant, però, la platja continua mig desapareguda en poblacions com ara Cabrera, Vilassar de Mar, el Masnou i Montgat, que van ser les més afectades pels forts temporals de vent i pluja del desembre passat. En el mateix paquet d'actuacions sobre el litoral, el ministeri ha adjudicat aquesta setmana les obres de restauració de les platges olímpiques de Barcelona, que afectaran sobretot les de la Mar Bella, el Bogatell i trams de la Barceloneta, per un import d'uns 3 milions d'euros. Pel que fa als treballs de reparació de diferents instal·lacions de la platja de Caldes d'Estrac, amb un pressupost de 315.000 euros, encara estan pendents d'adjudicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona