Escapades

Patrimoni natural

Quatre cinquenes parts de Sant Pere de Torelló són bosc

Destaca Sant Pere de Torelló pel seu gran patrimoni natural, ja que quatre cinquenes parts del seu territori són bosc. Precisament per això, la localitat, situada al nord d'Osona, ens regala un bon grapat d'excursions, des de senders de petit recorregut com el C-47 (camí Vora Ges) o el C-45 (sender de la vall del Ges), fins a camins per trencar la rutina, ja sigui el de la Vola –que s'endinsa a la vall del Fornés– o el de Bellmunt –que ens porta a un dels indrets més estimats pels habitants del poble: la font Vidranesa.

Però una de les panoràmiques més extenses de la comarca d'Osona i del sud del Ripollès s'obté des del santuari de Nostra Senyora de Bellmunt. Enfilada al capdamunt de la serra de Bellmunt, a 1.246 metres d'altitud, “l'ermita al cel suspesa”, com deia Jacint Verdaguer en un dels versos inicials de l'Emigrant, és una talaia de magnífiques vistes sobre la Plana de Vic i la serralada pirinenca. Es pensa que el santuari fou inicialment la capella de l'antic castell de Sa Reganyada, del qual es conserven les ruïnes. També es conserven les ruïnes del castell de Torelló, el de Curull i el de la Vinyeta. Del castell de Curull actualment en queden poques restes, però l'indret on s'ubicava l'antiga fortalesa, la serra de Curull, té un gran valor natural. Pel que fa al de la Vinyeta, és sobre la vall del Ges, a 800 metres d'altitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró