Societat

Els Castellers de la Catalunya del Nord van ser presents a la gran festa castellera de Valls

Uns 10.000 castellers de 57 colles diferents d'arreu dels Països Catalans es van reunir a la capital de l'Alt Camp, amb motiu de la celebració de les Festes Decennals de la Candela. Els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir també hi eren

Gairebé 10.000 castellers de 57 colles es van congregar diumenge a Valls amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela que s'estan celebrant aquests dies a la capital de l'Alt Camp i que estan tenint en els castells el seu tema estel·lar.

Entre les colles procedents d'arreu dels Països Catalans hi havia la colla de Bao, els Castellers del Riberal, que van aixecar un 4 de 6 i dos pilars amb 83 persones de la colla, i els Angelets del Vallespir, que van aixecar un 4 de 5 amb agulla i dos pilars, amb 35 persones.

Va ser la quarta trobada de colles per les Decennals i la que va congregar més castellers i més colles. Es van reunir a la plaça del Blat, el temple del bressol casteller, on en rigorós ordre van alçar un pilar de salutació, que en cap cas va superar l'alçada dels cinc pisos. Tot seguit, les colles es van dividir en dues cercaviles, cadascuna de les quals era tancada per una colla vallenca, la Vella i la Joves, que es va dirigir fins a l'enclavament entre la plaça de la Font de la Manxa i el Passeig dels Caputxins, on hi ha erigit un monument als Xiquets de Valls. En aquest lloc, les colles van formar un espectacular quadre multicolor, molt atractiu de veure. Un veritable aquelarre casteller, amb les gralles embolcallant amb el seu so estrident tota la ciutat i acompanyant l'alçada simultània de 57 pilars, primer, i 57 castells, després. I és que cada colla podia aixecar un únic castell, l'alçada del qual estava limitada als vuits pisos, una magnitud que solament es van plantejar cinc formacions: les dues colles vallenques, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona