Societat

Vilaplana

Lloança culinària al romesco

El restaurant l'Esparver de Vilaplana ofereix un menú amb aquesta salsa de protagonista

Jornades gastronòmiques temàtiques. Aquest és el valor afegit pel paladar que s'oferirà al restaurant l'Esparver, situat al carrer de l'Era de Vilaplana. La primera mostra consistirà en un menú protagonitzat pel romesco, que es realitzarà els caps de setmana del mes de febrer, així com els de la primera quinzena de març. La propietària de l'establiment, Teresa Maria Castellnou, i la cuinera Anna Pi van detallar ahir que amb aquesta iniciativa tenen la voluntat de fer un homenatge a “aquesta gran salsa tan característica de la cuina catalana, la qual s'identifica moltíssim amb les comarques tarragonines”.

El menú, de 28 euros amb la beguda i el cafè inclòs, comença amb un aperitiu de coca de recapte i paté. A continuació, hi ha un primer plat de tast, que consta d'escarola amb romesco i ganyims; calçots arrebossats i romesco, i farcellets de col, també acompanyats d'aquesta tradicional salsa. De segon plat, es pot triar entre romescada de la Conca –bacallà esqueixat–; truita amb suc; cassola de sèpies romescades; conill amb romesco o bé mondongo de Vilaplana amb fesols i romesco. I, per postres, crema catalana, coca d'ou i avellanes garapinyades.

En aquest menú es presenten els tres tipus de romesco que ha reconegut el Congrés Català de Cuina: el de barrejar, com l'escarola amb romesco, també conegut com xató; el romesco de sucar, que és el que acompanya els calçots arrebossats, i el de coure, que es pot assaborir en diversos plats del restaurant l'Esparver, com els farcellets de col, la romescada de la Conca, la truita amb suc o bé el conill. Amb tot, a banda d'aquestes jornades gastronòmiques, a l'establiment hi ha un menú setmanal per 11,90 euros. El restaurant consta d'un petit i agradable menjador, d'una decoració moderna, amb una capacitat màxima d'un total de 26 comensals, i on es proposen habitualment plats de línia mediterrània, basats en receptes típiques de la terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona