Societat

Els productes nord-catalans s'exposen al Fòrum Gastronòmic de Girona

Consell General, CDT, Cambra d'Agricultura i CIVR hi són junts, mentre que l'aglomeració Perpinyà Mediterrània aposta per presentar-se sola amb una presència institucional

El bo i millor dels productes de la Catalunya del Nord s'exposa fins al 23 de febrer al Fòrum Gastronòmic de Girona, el saló professional del sector de la restauració. Una quinzena de productors nord-catalans hi presentaran vins, mel, oli, anxoves, embotits, o la vedella rosada dels Pirineus. Tots ells reagrupats en l'espai de Turisme de Terrer dels Pirineus Orientals, una estructura federativa en la qual participen la Cambra d'Agricultura, el CIVR (vins del Rosselló), el Comitè Departamental de Turisme i el Consell General. Pierre Aylagas, batlle d'Argelers i president del CDT assistia aquest diumenge a la inauguració del Fòrum amb els primers productors presents: l'oli del Mas Boutet, a Argelers, i els vins del domini de la Tour Vieille a Cotlliure. Aylagas confiava que aquest tipus d'iniciativa permeti de fer conèixer millor els productes de la Catalunya del Nord al sud de l'Albera. Al llarg de la setmana s'hi succeiran els altres productors, i animacions i tallers amb els cuiners de les Toques Blanches o els representants nord-catalans de la xarxa Slow Food. (Vegeu la programació completa en el fitxer adjunt.)

No gaire lluny, en un altre espai, l'aglomeració ha apostat per una representació més institucional i per vendre més la marca Perpinyà Méditerranée, amb una vitrina d'alguns vins i productes de la seva àrea.

De dilluns fins dimecres el fòrum Fòrum Gastronòmic de Girona queda reservat als professionals del sector de la restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES