Societat

El vent frega els 140km/h al Pirineu i a les Terres de l'Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1

Un incendi forestal a Ulldecona, prop de l'Ermita de la Pietat, crema sense control per culpa del fort vent

El vent bufa amb força en alguns punts del Pirineu i de les Terres de l'Ebre i ha arribat als 131 km/h en algun punt, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Entre la nit de dilluns i el matí d'aquest dimarts s'han enregistrat ratxes fortes de vent a molts punts de Catalunya, tot i que les més destacades s'han produït a punts típicament ventosos, com les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada, l'Alt Empordà i les zones més elevades del Pirineu, Prepirineu i Montseny.

El vent ha bufat de component nord i oest. De cara a la tarda, el fenomen tendirà a baixar tot i que encara bufarà amb alguns cops fort als dos extrems del país.

La força del vent ha deixat registres molt alts en algunes Estacions Meteorològiques Automàtiques (EMA) del SMC, que mesuren el vent a 10 metres d'altura. Per exemple, al Santuari de Queralt, s'ha registrat la màxima de 131,4 km/h, al Perelló, 129,6 km/h, o a Portbou, 128,2 km/h.

De fet, les ventades que afecten el sud del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha fet bolcar nombrosos camions que circulaven pels principals eixos viaris, l'AP-7 i la N-340.

Segons ha detallat el Servei Català de Trànsit (SCT), aquests incidents han obligat tallar puntualment la circulació en aquestes vies durant hores per a poder retirar els vehicles sinistrats.

D'altra banda, la perillositat dels cops de vent –que han superat els 130 Km/h– ha portat a alguns ajuntaments de les Terres de l'Ebre, com és el cas d'Amposta i la Sénia (Montsià), a tancar les instal·lacions escolars i esportives, a més de suspendre les activitats a l'aire lliure durant la tarda d'avui.

Un camió bolcat ha estat precisament l'origen del tall de circulació d'un carril de l'AP-7 en sentit sud a l'altura de l'Aldea (Baix Ebre), una incidència que s'ha registrat poc després de dos quarts de deu. A la mateixa via, però més al nord, entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) el vent ha obligat a tallar un carril en sentit sud entre dos quarts d'onze i un quart de cinc de la tarda.

La N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre tampoc s'ha salvat de les incidències. Al seu pas per Amposta, just sobre el pont que creua l'Ebre, dos camions han bolcat en el doble carril de sentit nord, obligant a desviar la circulació per l'altra calçada i generant fins a un quilòmetre de retenció. La mateixa carretera també ha patit un tall en els dos sentits al seu pas per l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).

El SCT ha demanat als conductors que extremin la precaució al volant i redueixin la velocitat, especialment en autopistes i vies ràpides.

Nevades al Pirineu

Aquest episodi de vent fort també ha vingut acompanyat de neu a punts del Pirineu, sobretot del vessant nord de la serralada, amb una cota de neu que dilluns a la tarda estava situada al voltant dels 1.300 metres, i que aquesta nit passada ha pujat fins als 1.600.

Arran d'aquest pronòstic, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per vent i per neu.

Incendi a Ulldecona

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi forestal d'Ulldecona, que s'ha declarat aquest dimarts al matí prop de la zona del costat de l'Ermita de la Pietat, i han augmentat a 26 les dotacions terrestres.

El fort vent que bufa a la zona ha impedit que els mitjans aeris es puguin enlairar per col·laborar en les tasques d'extinció, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Tot i que les flames hi han estat molt a prop, les pintures rupestres de l'abric de la Pietat, declarades Patrimoni de la Humanitat i un dels conjunts llevantins més importants de Catalunya, s'han salvat per poc dels efectes de l'incendi.

Les flames, empeses pel fort vent, s'han escampat cap a la carena de la serra passant per sobre dels abrics de pintures rupestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona