Escapades

Cafès de Praga

Visita als locals històrics de la ciutat, una bona excusa per descobrir el passat de la capital de la República Txeca

Prendre un deliciós cafè mentre es descobreix la història de Praga. Aquesta és l'última proposta de l'oficina de turisme de la capital de la República Txeca, una ruta pels millors cafès històrics de la ciutat. I és que Praga no és només famosa per la seva bellesa arquitectònica, sinó també pels artistes i intel·lectuals que van trobar la seva inspiració prenent una tassa de cafè.

El Café Slavia és el local més antic que continua obert i un dels més populars per la seva decoració d'art déco i les seves immillorables vistes al castell de Praga. Inaugurat el 1863, es va convertir en un lloc tradicional de trobada d'artistes com ara Franz Kafka, Rainer Maria Rilke, Jaroslav Seifert o els compositors Smetana i Antonín Dvorák.

En la primera meitat del segle XX les cafeteries es van convertir en una part inseparable de la vida de la ciutat, especialment en el període del final de la monarquia austríaca i d'entreguerres. El Café Louvre, del 1902 i estil modernista, pertany al llegat de la primera república i entre els seus visitants més il·lustres destaca Albert Einstein. El Café Imperial també continua intacte, gràcies a l'àmplia reconstrucció a què es va sotmetre l'Hotel Imperial. Sobresurt la seva ceràmica amb motius florals i animals que cobreix les parets i columnes, que va causar furor el 1914.

Una altra parada obligatòria és el Café Savoy, prop de l'illa de Kampa. Està situat en un immoble d'art nouveau i el seu interior és una veritable joia neorenaixentista, amb sostres de 7 metres d'altura i un canelobre monumental. Altres locals interessants són la cafeteria de la Casa Municipal a la plaça de la República, d'estil modernista; el Grand Cafe Orient, l'únic al món d'estil cubista, situat a la casa de la Madona Negra, i el Siddharta Café, de l'exòtic Buddha-Bar Hotel.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina Txeca de Turisme a Madrid: Av. Pío XII, 22-24. 28016 Madrid. www.tipsfortrips.cz www.CzechTourism.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP
Tot Recordant

Jacqueline Kennedy, la primera dama més jove de la història dels Estats Units