Societat

Precipitacions d'entre 90 i 150 l/m² al sud del país

Un despreniment provocat per la pluja talla la via del tren entre el Priorat i el Baix Camp

El temporal obliga a tallar alguns trams de carreteres i fa obligatori l'ús de cadenes en altres

La nevada deixa sense llum mig miler de persones a la Vall de Boí

Els Bombers de la Generalitat reben 156 avisos a causa de la llevantada

Les pluges caigudes pel temporal de llevant ja han deixat al llarg d'aquest dissabte precipitacions d'entre 90 i 150 litres per metre quadrat al sud del país, principalment a les terres de l'Ebre i interior de Tarragona.

Segons dades de Meteoclimatic, s'han superat àmpliament els 100 litres per metre quadrat a poblacions com Vandellòs (171 l/m2), Pradell de la Teixeta (155,5 l/m2), l'Albiol (134,4 l/m2), l'Argentera (132,6 l/m2), Capafonts (126,8 l/m2) i Mont-ral (121 l/m2).

A les comarques de Barcelona, destaquen els 120 litres de Begues o els 90 litres de Vallirana i Vilanova del Vallès.

Pel que fa a l'estat de la mar, les costes del Maresme i la Costa Brava han registrat onades de fins a 3,5 metres d'alçada.

Sense tren entre el Priorat i Baix Camp

Un despreniment de terra provocat per les intenses pluges a la demarcació de Tarragona ha obligat aquesta tarda a interrompre el tram ferroviari entre Pradell de la Teixeta, al Priorat, i Riudecanyes, al Baix Camp. L'incident s'ha produït als volts de les quatre de la tarda i afecta la línia de trens regionals R15 de Renfe.

Un comboi ha hagut de circular marxa enrere fins a Pradell i allà els passatgers han pogut continuar el seu trajecte en autobús.

De moment es continua donant servei alternatiu per carretera en aquesta via. Tècnics d'Adif s'han desplaçat fins al lloc de l'incident i estan treballant per restablir la circulació aquesta mateixa tarda.

Talls a les carreteres

El temporal també ha causat incidències a les carreteres catalanes i la neu ha obligat aquesta tarda a tallar la carretera de Toses, la GIV-4016, entre La Molina i Planoles (Girona) després que uns cinc vehicles s'hi hagin quedat atrapats, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

Davant d'aquesta situació, des de Trànsit recomanen que els conductors optin per l'alternativa de l'N-260, en què és obligatori circular amb cadenes i està prohibit el pas de camions.

A més, des d'aquest matí, és obligatori l'ús de cadenes a tres carreteres de Barcelona: la BV-4024 a Guardiola de Berguedà, la BV-4025 a Fígols, i la BV-4243 a Castellar del Riu; i al Port de la Bonaigua a Naut Aran (Lleida).

La pluja també ha ha obligat a tallar l'N-340 a Amposta (Tarragona) durant unes dues hores aquest matí.

Les carreteres BV-2115, a Castellet i la Gornal i la B-2041 a Begues, han patit despreniments per la pluja al migdia mentre que a la C-58 a Montcada i Reixac s'han acumulat retencions.

Davant de la situació meteorològica, Trànsit demana als conductors que n'extremin la precaució, moderin la velocitat i mantinguin la distància de seguretat per evitar accidents.

Apagada a la Vall de Boí

A la Vall de Boí (Alta ribagorça), la nevada que ha caigut aquest dissabte ha deixat sense llum aproximadament mig miler de persones, la majoria turistes, als nuclis de Taüll, Boí i el Pla de l'Ermita.

L'apagada s'ha produït a partir de les dues de la tarda a causa d'una avaria provocada per la neu en una línia elèctrica de Taüll. Tècnics d'Endesa han treballat en la restitució del servei i han aconseguit retornar l'energia al nucli de Taüll pels voltants de les set de la tarda.

El temporal ha afectat negativament les cases particulars, però sobretot a bars, hotels i restaurants. Els 30 centímetres de neu nova acumulats també han dificultat l'accés a les pistes d'esquí de Boí Taüll.

156 avisos als bombers

Els Bombers de la Generalitat han acumulat des d'aquesta matinada i fins a les vuit de la tarda d'aquest dissabte un total de 156 avisos a causa de la llevantada que colpeja Catalunya.

A la demarcació de Barcelona, els Bombers han efectuat 93 sortides, a les comarques de Tarragona, 26, a Lleida,16, i a les de Girona s'han dut a terme 21 sortides.

Les intervencions que han fet els bombers al llarg de la jornada han estat per resoldre problemes lleus i puntuals. La majoria han estat per solucionar petites inundacions i filtracions d'aigua en habitatges o baixos, per fer revisions d'embornals o clavegueres, i per retirar despreniments d'elements de façanes o murs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS