Societat

successos

Disset detinguts en una operació contra la droga a la Franja i Balaguer

La Guàrdia Civil desarticula en diversos municipis una xarxa que tenia més de vint quilos de cocaïna

Una operació de la Guàrdia Civil contra el tràfic de droga a les comarques de Lleida, de la Franja de Ponent i a la del Cinca mig, a Osca, ha acabat amb 17 detinguts i 21 quilos de cocaïna comissats. També s'ha tret de la circulació haixix, marihuana, diners en metàl·lic presumptament procedents de la venda de droga i material per adulterar-la. La Guàrdia Civil destaca que és l'operació més gran d'aquest tipus que s'ha dut a terme en aquesta zona, a cavall d'Aragó i de Catalunya.

La investigació va començar el novembre de l'any passat i va culminar el 2 de març. Aquell dia, un dels presumptes integrants de la xarxa va ser enxampat amb 180 grams de cocaïna quan es dirigia a Montsó, a Osca. En l'escorcoll al seu domicili es van trobar 1.120 grams de la mateixa substància i 62 d'haixix.

Arran d'aquesta primera detenció se'n van fer quinze més, dotze a Binèfar, Montsó, Binaced i Bellver de Cinca (a la comarca aragonesa del Cinca mig), una a Tamarit de Llitera (a la comarca aragonesa de Llitera, a la Franja de Ponent) i quatre a Balaguer (Noguera).

En aquest cas es van fer 6 escorcolls a domicilis i es va trobar cocaïna, haixix, marihuana, balances de precisió, substàncies per adulterar la droga i diners en metàl·lic.

Finalment es va detenir la dissetena persona que presumptament emmagatzemava la droga i la subministrava als detinguts. Al seu domicili es van trobar 115 grams de cocaïna i es van trobar pistes que van dur fins a un magatzem on hi havia 20 quilos de cocaïna, 180 grams d'haixix, 1 premsa hidràulica artesanal, 5 quilos de substància per al tall, 2 garrafes amb 10 litres de dissolvent i 1 balança de precisió. Tretze detinguts són de nacionalitat marroquina, els altres són naturals de la ciutat de Lleida i un d'ells de Castelló (País Valencià).

LA XIFRA

21
quilos
de cocaïna tenien emmagatzemats la xarxa en pisos de Montsó, Binèfar, la Franja de Ponent i Balaguer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona