Societat

Comença l'enllaç de les vies verdes gironines amb la Catalunya del Nord

Es comença per l'Empordà, amb el tram de Torrent a Sant Feliu de Boada

L'altra connexió es farà pel Ripollès, que ara està en fase de redacció

Al llarg d'aquest mes d'abril s'iniciaran les obres del primer tram de via verda per unir les que hi ha a la demarcació de Girona amb la Catalunya del Nord. En concret, el tram afecta la zona del Baix Empordà entre Torrent i Sant Feliu de Boada. A partir d'aquí, s'aniran executant els altres trams de la via, que té el punt de sortida a Palafrugell i, després de creuar el coll de Panissars (al terme municipal de la Jonquera), acaba a Ceret. En total 97 quilòmetres, ja que ja està fet el tram entre Castelló d'Empúries i Peralada.

El projecte, que es diu Enllaç i té suport econòmic europeu, també té una altra connexió. Es tracta de la del Ripollès, que tindrà el punt de sortida a Sant Joan de les Abadesses i connectarà a través del coll d'Ares (al terme municipal de Molló). En aquests moments s'estan analitzant les al·legacions al projecte de via verda entre Setcases i Ripoll. També s'està redactant el projecte entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pere Despuig per poder fer les connexions amb l'enllaç a la Catalunya del Nord. En aquest cas, hi ha 35 quilòmetres d'enllaç al Ripollès.

El projecte transfronterer europeu Enllaç ronda els 1,6 milions, dels quals Europa assumeix el 65 %. Impulsat pel Consorci de Vies Verdes de Girona, es va començar el setembre del 2009 i les previsions actuals són que el març del 2013 estigui enllestit. Un cop a la Catalunya del Nord, els dos ramals gironins es troben a el Voló i segueixen cap a Perpinyà fins acabar a Cotlliure. La trama per la Catalunya del Nord farà 95 quilòmetres.

El president del consorci, Josep Maria Rufí, va manifestar: “Estem parlant d'una anella cicloturista que enllaçarà dos territoris que no han deixat mai de ser la mateixa nació per la seva llengua, cultura i història comunes: Catalunya”.

A nivell gironí, les feines van adreçades a tirar endavant una anella doble, amb el centre a Girona. Mentre un lateral, el de Sant Feliu a Olot, ja està fet des de fa temps, l'altra banda ja no és tan fàcil. El tram més verd en tota aquesta xarxa és el de Palafrugell a Girona, que faria la volta al massís de les Gavarres.

LA FRASE

Enllaçarà dos territoris que no han deixat mai de ser la mateixa nació
Josep Maria Rufí
President del Consorci de vies verdes de girona

Implicació de la Generalitat en vies verdes

El desdoblament de la carretera C-31 entre Palamós i Palafrugell, que passa pel mig de Mont-ras, va comportar que la Generalitat, dins les reclamacions dels municipis afectats, assumís la construcció d'un carril bici, que passa pel costat del camí ral entre ambdues poblacions. Ara, en fer el mateix amb el tram entre Platja d'Aro i Palamós, la Generalitat també ha decidit fer una via verda entre ambdues poblacions, encara que passa, sobretot, per l'antiga carretera, després de superar el nucli costaner de Sant Antoni de Calonge. Amb aquest vial s'uneix Palafrugell cap a Sant Feliu i Girona. La Generalitat també ha decidit fer una via verda entre Verges i Torroella de Fluvià i entre Ventalló i Vilademat. En els dos casos, s'estan redactant els projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona